El PP reclama per carta al Congrés la dimissió de Francina Armengol pel cas Koldo

La presidenta de la cambra no descarta querellar-se per algunes informacions publicades i podria comparèixer públicament en les pròximes hores

RedaccióActualitzat

El Partit Popular ha entrat aquest dilluns al registre del Congrés dels Diputats una carta en la qual reclama la dimissió de la seva presidenta, Francina Armengol, que considera implicada en el cas Koldo quan era presidenta de les Balears. 

L'escrit l'ha presentat el portaveu d'aquest partit al Congrés, Miguel Tellado, que ha afirmat que les informacions periodístiques dels últims dies apunten cada vegada més cap a ella.

En roda de premsa després d'haver entrat la carta al registre, Tellado ha afirmat que "les preguntes s'acumulen" i que fins ara l'única resposta és "el silenci de la senyora Armengol".

"Estem davant d'un escàndol de grans magnituds, Armengol no pot seguir ni un segon més en el càrrec, no pot tenir ni un minut més l'honor de ser la tercera autoritat de l'Estat."


Armengol estudia emprendre accions judicials

Està previst que Francina Armengol comparegui per explicar-se públicament en les pròximes hores i no descarta querellar-se per algunes informacions que s'estan publicant sobre aquest cas.  

Mentrestant, aquest dilluns, el PSOE ha demanat als populars que deixin "d'embrutar" el seu nom i han recordat que Armengol no apareix al sumari ni en cap documentació relacionada amb el cas Koldo.

La portaveu de l'executiva federal del PSOE, Esther Peña, ha demanat centrar-se en allò que ja se sap, com el fet que al sumari hi aparegui el nom d'un "misteriós Alberto" i també el del portaveu del PP al Congrés, Miguel Tellado.   

Els últims dies els socialistes han insistit que la presidenta va seguir escrupolosament els procediments i que els informes de la Guàrdia Civil revelarien que el govern d'Armengol era un problema per la trama perquè va intentar reclamar abans que l'expedient caduqués.

Des de l'entorn d'Armengol consideren que ha estat sota el mandat de la popular Marga Prohens, precisament, quan no s'han fet les coses bé de cara a recuperar els diners per la compra de mascaretes que per la seva qualitat no podien ser utilitzades en hospitals. L'acusen d'haver fet caducar expressament la reclamació contra l'empresa de les mascaretes, tot i haver estat alertada que n'hi havia una en curs.
 

Divendres ja van reclamar la "dimissió immediata"

El PP, que divendres ja va reclamar la "dimissió immediata" d'Armengol, va anunciar aquest diumenge la presentació d'aquesta petició escrita adreçada a ella, i en va fer públic el text íntegre:

"Els fets que hem conegut en les últimes setmanes i la seva relació amb ells, l'inhabiliten per continuar un sol dia més com a representant de tots els diputats que conformem el Congrés."

 

El PP diu que és "presumpta col·laboradora necessària"

Va ser el mateix Tellado qui va anunciar la presentació de la reclamació de dimissió, afirmant que "tot apunta que Armengol va col·laborar amb la trama i ha intentat enganyar a la UE perquè assumís el cost de l'estafa".

Aquest dilluns, el portaveu del PP al Congrés ha dit que al principi del cas Koldo Armengol podia semblar una víctima de l'estafa, però que ara ja és "presumptament una col·laboradora necessària":

"Avui sabem que la senyora Armengol va tenir un paper clau perquè aquesta estafa s'hagi pogut produir, que sabia que les mascaretes eren defectuoses, les va recepcionar i les va pagar a una velocitat inusitada." 

Tellado també ha afirmat que les mascaretes defectuoses van quedar-se a un magatzem durant 3 anys sense que Armengol intentés recuperar els diners que van costar.

Tellado reclama a Sánchez que "doni la cara"

El portaveu del PP ha reblat les argumentacions acusant Pedro Sánchez d'haver "premiat" els "assenyalats com a corruptes" amb ministeris i "amb el seient de la presidència del Congrés":

"El govern està en descomposició, han entrat en pànic, perquè cada dia que passa el setge s'estreny cada cop més en l'entorn personal i més pròxim al president Sánchez, i nosaltres li demanem que surti a donar la cara."

Enmig d'aquesta intensa ofensiva del PP contra ella, Armengol no ha anat aquest dilluns al matí a un acte al qual se l'esperava, i el seu equip ha dit que no constava a la seva agenda.

Armengol sí que ha fet acte de presència més tard al Congrés per rebre el president de l'Assemblea de l'Equador, mentre que a la seu del PSOE, a Ferraz, la portaveu del partit compareixia per donar-li suport.
 

 

 

ARXIVAT A:
PPJosé Luis ÁbalosFrancina ArmengolCas Koldo
Anar al contingut