Feijóo a la tribuna del Congrés el segon dia del seu debat d'investidura fallida
PP i Junts es van trobar per explorar un possible pacte per investir Feijóo (Europa Press)

El PP es va reunir amb Junts abans que el PSOE per temptejar la investidura

El govern espanyol ha demanat explicacions al PP, a qui acusa d'enganyar els ciutadans

Redacció/Agències

El govern espanyol ha demanat explicacions al PP davant la confirmació que va reunir-se amb Junts per explorar un possible pacte per investir Alberto Núñez Feijóo abans que ho fessin els socialistes, prèviament a la constitució del Congrés, el 17 d'agost. Això, després que el PP va negar haver negociat amb Junts i ha criticat repetidament l'acord amb el PSOE. 

Segons ha avançat La Vanguardia, a la trobada hi van participar Daniel Sirera i Xavier Domínguez, per part dels populars, i Josep Rius i Albert Batet, en representació de Junts.

Sirera ha confirmat que a primers d'agost ell i l'assessor de Feijóo van reunir-se en un hotel de Barcelona. En una entrevista a RAC1, ha explicat que Junts va posar damunt la taula l'amnistia i l'autodeterminació i que en va sortir "conscient que era impossible iniciar qualsevol negociació". "El que van demanar era absolutament inviable", ha assegurat.

El cap de files del PP a Barcelona també ha defensat la interlocució, perquè diu que ni Rius ni Batet "són pròfugs" ni tenen "causes pendents". També ha precisat que Alberto Núñez Feijóo no n'estava informat prèviament.

Fonts de Junts han apuntat que "no va ser una reunió oficial, sinó informal, a petició del PP" i assenyalen que "va quedar clar que Junts no formaria part de cap pacte on s'inclogués l'extrema dreta". 

Aquestes mateixes fonts, recollides per l'ACN, asseguren que "desconfien tant del PP com del PSOE a l'hora de negociar" i per això defensen la figura del verificador internacional "per garantir el compliment dels pactes".
 

El govern espanyol acusa el PP d'engany

El ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres, ha acusat el PP "d'enganyar" els ciutadans per no haver explicat els seus contactes amb Junts.

En declaracions als mitjans, Torres ha reclamat als populars que siguin "transparents" i expliquin "què van posar sobre la taula" en la negociació amb Junts. "Ens acusen d'actuar fora de la Constitució, però el PSOE ho fa tot dins de la Constitució, i són altres els que enganyen i amaguen" els seus contactes, ha dit.

El ministre de Política Territorial, Ángel Víctor Torres, al Congrés dels Diputats
Ángel Víctor Torres ha criticat el PP per no informar de la trobada (ACN)

El govern evita valorar la reunió

Des del govern eviten valorar la reunió, però critiquen que els populars estan "cada vegada més a prop de l'extrema dreta". Així ho ha assegurat aquest dimecres la portaveu, Patrícia Plaja, que ha remarcat que "cada partit és lliure de reunir-se amb qui vulgui".

En roda de premsa després del Consell Executiu, ha deixat clar que "el PP està als antípodes en tots els àmbits d'aquest govern". Plaja ha reblat que el partit de Feijóo "és esclau dels seus pactes amb l'extrema dreta més rància".

ARXIVAT A:
JuntsPPPSOE
Anar al contingut