L'empresa pública Imelsa, al centre de la trama de corrupció
L'empresa pública Imelsa, al centre de la trama de corrupció
València

El PP dissol la direcció del partit a València i nomenarà una gestora

La mesura s'adopta a causa de la situació creada en el partit per "l'operació Taula", contra una presumpta trama de finançament il·legal

RedaccióActualitzat

La direcció del PP a la Comunitat Valenciana, amb el suport de Génova, ha decidit dissoldre l'executiva del partit a València i els pròxims dies nomenarà una gestora que es faci càrrec del PP valencià. La mesura s'adopta a causa de la situació creada en el partit per "l'operació Taula", contra una presumpta trama de finançament il·legal. Aquest mateix divendres, la Guàrdia Civil està prenent declaració a tots els regidors i assessors del PP de l'Ajuntament de València, un total de 50 persones. Alguns com a testimonis i altres com a investigats.

Un dels primers detinguts va ser Alfonso Rus, l'expresident del Partit Popular a la província de València i expresident de la Diputació. La Fiscalia Anticorrupció l'investiga per una presumpta trama de corrupció a l'empresa pública de promoció econòmica Imelsa. Aquest divendres Rus ha sortit en llibertat amb una fiança de dos milions d'euros.

Dels 24 detinguts dimarts en l'"operació Taula", 14 van quedar en llibertat provisional i els altres 10, entre els quals hi havia Alfonso Rus i Màximo Caturla, exvicepresident de la Diputació, van continuar a la presó.

Entre els que van quedar en llibertat provisional, el jutge va imposar fiances a 5, per assegurar-ne la responsabilitat civil en cas de condemna. Entre ells, l'excap del gabinet del Consell Jurídic Consultiu, Vicente Burgos.

També va quedar en llibertat l'exdiputat autonòmic David Serra i la secretària del grup municipal del PP, Carmen García Fuster –estreta col·laboradora de Rita Barberá–.

L'exregidora de Cultura de València, María José Alcón, també va quedar en llibertat sota una fiança de 150.000 euros i se li van embargar els béns.

 

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut