Ayuso i Feijóo en una imatge d'arxiu (Europa Press/Fernando Sánchez)

El PP avança que les comunitats on governa recorreran l'amnistia al Constitucional

Els populars remarquen que donaran batalla a l'amnistia per evitar que "es trenqui" Espanya

RedaccióActualitzat

El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha carregat durament contra l'amnistia des del faristol del Congrés dels Diputats. El líder del PP ha reiterat que aquesta norma és un acte de "corrupció política" amb el qual el president del govern central va aconseguir la investidura per arribar a La Moncloa.

Mentre Feijóo era al Congrés, on ha dit "covard" al cap de l'executiu espanyol, Pedro Sánchez, per no pujar al ple del Congrés a defensar la llei d'amnistia, el PP i la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha avançat que totes les comunitats autònomes del PP presentaran un recurs al Tribunal Constitucional contra l'amnistia a les consultes d'independència de Catalunya.

Ayuso ha afirmat que els populars no poden deixar que l'estat de dret "es trenqui" a Espanya i que donaran "batalla" judicial a l'amnistia.

La presidenta de la Comunitat de Madrid ha avisat que els independentistes "pretenen continuar amb el referèndum" i "amb la il·legalitat".

Des del faristol, per la seva banda, Feijóo ha titllat la jornada d'avui de "frau electoral" i, a parer seu, suposa l'"acta de defunció" del PSOE.

El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, intervé durant el ple en el Congrés dels Diputats
El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, intervé durant el ple en el Congrés dels Diputats (Europa Press)

Durant la seva intervenció en el ple de la cambra baixa abans de l'aprovació definitiva de la llei d'amnistia, Feijóo s'ha adreçat als escons de Junts i a la seva portaveu parlamentària, Miriam Nogueras, per afirmar que és el dia de "la seva victòria".

"L'1,6% dels espanyols ha guanyat la resta. Sabeu per què? Per l'ambició d'un sol home".

Feijóo ha recriminat a Sánchez que no hagi sortit a donar la cara a la tribuna per defensar la norma, i "tampoc no s'atreveix a sotmetre-la al conjunt dels espanyols" a les urnes, però ha dit que "no s'hi atreveix" perquè "sap que no té l'aval" ni "jurídic, ni social ni moral".

"Si tan bona és l'amnistia, retireu-la, incloeu-la en el programa electoral, presumiu-ne a tot Espanya, convoqueu la gent, feu-ho en gran, convoqueu eleccions i escoltem què n'opinen tots els espanyols, d'aquest frau electoral", ha dit el president del PP.

Feijóo ha apuntat aleshores cap als escons socialistes: "Pregunteu-vos per què és tan covard que ni tan sols compareix avui aquí".

 

ARXIVAT A:
PPAmnistia
Anar al contingut