Operaris treballen en la perforació del nou pou al Port de la Selva (ACN/Gerard Vilà)

El Port de la Selva continuarà sense aigua potable mentre es construeix un altre pou

Aquest dimecres han començat les obres per restablir el servei a mitjans de la setmana que ve, segons ha informat el consistori, i mentrestant l'aigua de l'aixeta és salada i no és apta per beure ni per cuinar

Tercer dia sense aigua potable al municipi del Port de la Selva, a l'Alt Empordà, que es va quedar sense subministrament dilluns al vespre a causa d'una avaria en un dels pous del municipi que fa que l'aigua surti salada

Tot sembla indicar que l'avaria no estarà del tot resolta fins a mitjans de la setmana que ve, segons ha explicat el consistori, quan estiguin enllestides les obres del nou pou que ha començat a obrir avui el Consorci d'Aigües de la Costa Brava i que ha de substituir el que ha fallat.

De moment, i com a solució provisional, s'han fet aportacions d'aigua al dipòsit que abasteix el poble amb la canonada que ve de Llançà i amb camions cisterna, però encara no hi arriba prou volum per poder activar la dessaladora. Ara mateix s'ha pogut omplir el dipòsit fins al 50% i l'aigua que surt de les aixetes continua sent salada i no és apta per beure ni per cuinar.

Operaris treballen en la perforació del nou pou al Port de la Selva (ACN/Gerard Vilà)

L'alcaldessa del municipi, Lídia Ferrer, ha explicat que des del Consorci d'Aigües de la Costa Brava treballen a contrarellotge i compten que aquest divendres ja es pugui extreure aigua del nou pou, cosa que "faria augmentar encara més el volum del dipòsit i permetria que la dessaladora tornés a funcionar". 

Tot i això, Ferrer ha admès que encara falten dies per poder restablir el servei amb completa normalitat:

"Confiem que a mitjans de la setmana vinent hi torni a haver aigua potable del tot. Això si no surten entrebancs, com ara noves avaries, i que el pou que s'està perforant té recurs."


Una avaria en plena temporada turística 

L'avaria ha arribat en el pitjor moment de l'any, en ple pic turístic, quan la població del municipi passa d'un miler d'habitants a 15.000.

L'alcaldessa admet que la situació "encara és perillosa" i subratlla que "toca tenir seny" perquè el mes d'agost el Port de la Selva necessita cada dia els 2 milions de litres d'aigua que hi caben al dipòsit:

"Tenir el dipòsit al 50%, a la pràctica, és no tenir res. Cada matí l'hauríem de tenir al 100% perquè el buidem del tot."

El sector de la restauració és un dels més perjudicats per aquesta avaria, que ha portat alguns veïns a sortir a buscar aigua potable a municipis veïns, com Cadaqués.

El Port de la Selva des de la platja (ACN/Gerard Vilà)

Un problema històric

El Port de la Selva ja havia tingut problemes amb el subministrament d'aigua a començament d'any, quan la sequera va fer doblar la presència de sal a l'aqüífer i va caldre injectar aigua regenerada cap a la dessalinitzadora per assegurar-ne el correcte funcionament. De fet, veïns del municipi, com Helena Pardo, lamenten que es tracti d'un problema recurrent:

"De joveneta, ja vaig viure diversos episodis com aquest. S'agafa l'aigua dels aqüífers d'aquí el poble i, com que no plou gaire sovint, els problemes de subministrament són habituals. Això sí, ara ha passat la pitjor setmana de l'any."

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut