El poble de Regencós es converteix en atracció turística en una setmana

Un reportatge de la CNN ha omplert de visitants els carres d'aquest poble del Baix Empordà, que no arriba als tres-cents habitants
Actualitzat
TEMA:
Turisme

El petit poble empordanès de Regencós s'han omplert de visitants de cop i volta. Fa només una setmana que s'ha convertit en una atracció turística, des que la CNN el va incloure en una llista dels 15 pobles més bonics d'Europa, al costat de Guimarães –a Portugal– o de Mostar –a Bòsnia i Hercegovina.

"Primer ens pensàvem que era una broma", diu a TV3 l'alcaldessa de Regencós, Pilar Pagès. Després ho va compartir amb el grup de regidors i amb tot el poble, que va rebre il·lusionat la notícia. "L'endemà va venir la sorpresa, quan vam veure que s'omplia de gent", afegeix.

L'aparcament està ple com poques vegades, només "per festa major o quan hi ha algun enterrament", diu l'alcaldessa.

Els cotxes omplen l'aparcament de Regencós

Segons l'últim cens, a Regencós només hi viuen 276 persones, que ara es troben que tothom vol conèixer el poble, sense ni bar ni botiga. La tranquil·litat és una de les coses que valoren les famílies i els amics que ara van a visitar-lo, a més de les cases de pedra i les restes medievals.

"Venim sovint per aquesta part de Catalunya i mai havíem vist Regencós", explica Jordi Pérez, que ara s'ha animat a acostar-s'hi, igual que Alexandra Anguera, que l'ha trobat "preciós, com tot el Baix Empordà".

Els carrers d'aquest poble del Baix Empordà s'han omplert de visitants

Segons Josep Torras, que hi viu, Regencós és "el diamant en brut de l'Empordà", mentre que una altra veïna, la Mari Carme Esteba, confessa que "sembla que ara ens el mirem més i tot. Potser hi ha coses de les quals no ens havíem ni adonat".

ARXIVAT A:
Turisme
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut