Moment de la votació per tramitar el nou contracte de jardineria
Moment de la votació per tramitar el nou contracte de jardineria

El ple de la Paeria de Lleida aprova amb caràcter urgent els plecs per licitar el nou contracte de jardineria

ACN Lleida - El ple de l'Ajuntament de Lleida ha aprovat aquest divendres els plecs de clàusules per licitar el nou contracte de manteniment i neteja de la jardineria de la ciutat. Es tracta d'un punt que s'ha votat amb caràcter urgent perquè el nou servei entri en funcionament l'abans possible. La tinent d'alcalde, Begoña Iglesias (PSC), ha justificat aquesta urgència pel "desgast entre l'equip de govern i l'empresa a càrrec del servei, amb reiterades ordres no ateses, processos de sanció i la imposició de penalitats". En aquest sentit, ha denunciat "falta de manteniment" que ha provocat la mort d'arbres, entre altres. El nou contracte preveu augmentar el pressupost i la plantilla, amb diversos tècnics del sector.

La tinent d'alcalde socialista ha explicat que l'empresa ja va manifestar fa uns mesos la seva voluntat de no continuar amb el contracte, que data del 2016, i el considera "antieconòmic", ha dit. A més, el "desgast entre l'ajuntament i l'empresa fa gairebé impossible a hores d'ara tirar endavant amb el contracte vigent, després de reiterades ordres no ateses per part de l'adjudicatària, amb processos de sanció i imposició de penalitats", ha afegit.

"Quants arbres o plantes se'ns han de morir per falta de manteniment? No podíem esperar a sotmetre el punt a votació al ple de setembre. Havíem d'actuar de pressa i amb contundència", ha manifestat.

El nou contracte de jardineria contempla la divisió de la ciutat en dos lots, així com un augment considerable del pressupost i també de personal. "Hem incrementat la plantilla, ja que era clarament insuficient, i hem professionalitzat el servei, amb tècnics titulats i encarregats a cada sector", ha indicat Iglesias. "L'augment del nombre de treballadors ens ha permès ampliar també les freqüències, és a dir, cada espai verd de la ciutat tindrà més personal a càrrec i una major atenció, per la qual cosa el servei millorarà considerablement", ha dit. També s'implementarà la neteja als dos marges del riu en caps de setmana o festius.

Els grups a l'oposició, per la seva banda, han criticat les "formes" i les "presses" amb les quals l'equip de govern del PSC ha tramitat aquest punt. També han fet referència a la "manca de personal" a l'equip encarregat del servei de jardineria i han demanat detallar els incompliments de l'empresa en el seu servei.

Amb tot, el plec de clàusules per al nou contracte s'ha aprovat amb els vots a favor de PSC, Junts, PP, Vox i les abstencions d'ERC i el Comú.

El plenari ha aprovat també el plec de clàusules i el plec de prescripcions per a la gestió del Cafè del Teatre. 

Anar al contingut