Una vintena d'expedients sancionadors entre el 2022 i el 2023 per abocaments 
Una vintena d'expedients sancionadors entre el 2022 i el 2023 per abocaments 

El Pla de l'Estany instal·larà càmeres per detectar abocaments de residus fora de lloc

El reciclatge als pobles de la comarca on es fa la recollida porta a porta arriba al 75%

RedaccióActualitzat

El Pla de l'Estany instal·larà càmeres de videovigilància a les àrees tancades de tots els municipis de la comarca per detectar abocaments incontrolats de residus en zones on no pertoca.

Des del Consell Comarcal esperen tenir a punt la licitació abans que s'acabi l'any, i per a tots els pobles excepte Palol de Revardit, que ja en té.

El Consell Comarca del Pla de l'Estany ha obert 20 expedients sancionadors durant els anys 2022 i 2023 per abocaments, i una dotzena d'advertiments per actituds incíviques. D'aquests ja se n'han resolt tretze, o sigui, el 65% dels que hi havia en curs i que han suposat 3.040 euros.

Gairebé la meitat dels expedients han estat per a empreses i negocis, i la gran majoria han estat infraccions de l'ordenança que regula la gestió de residus, la seva recollida i el transport al Pla de l'Estany, amb sancions d'entre 400 i 4.000 euros.

Fa un parell d'anys que el Pla de l'Estany va optar per la recollida selectiva de residus. Des del consell assenyalen que durant aquest temps han "frenat" l'obertura d'expedients sancionadors, però entenen que el temps d'adaptació per part de la ciutadania i els negocis ja ha estat suficient i avisen que s'obrirà expedient per totes les actituds incíviques que es detectin.

El reciclatge als pobles de la comarca on es fa la recollida porta a porta arriba al 75%
El reciclatge als pobles de la comarca on es fa la recollida porta a porta arriba al 75% (Consell Comarcal del Pla de l'Estany/ACN)

Reciclatge de fins al 75% en els pobles amb recollida porta a porta

El conseller de Medi Ambient, Jordi Bruch, ha explicat que la comarca se situa actualment al 63% de reciclatge, però ha destacat que en els pobles on es practica la recollida porta a porta la xifra s'incrementa al 75%.

De fet, de gener a juny s'han generat 250 tones menys de rebuig que en el mateix període del 2023. La reducció més gran és a Cornellà del Terri i Palol de Revardit, on a finals del 2023 es van instal·lar les àrees tancades de contenidors.

En aquests dos municipis, en canvi, ha augmentat la recollida selectiva de matèria orgànica en un 44% a Cornellà i fins a un 294% a Palol, un  increment especular pel fet que s'ha substituït el compostatge comunitari per la recollida orgànica domèstica.

 

Anar al contingut