El pessebre vivent de Vilavenut, enguany amb dues Mares de Déu i sense sant Josep

Les figurants són mares d'una nena nascuda l'octubre al municipi que interpreta el paper de Jesús acabat de néixer

RedaccióActualitzat

Aquest divendres s'ha fet la primera representació del pessebre vivent de Vilavenut, al Pla de l'Estany. Un pessebre amb 35 anys de tradició que es fa només dos dies, el 22 i el 23 de desembre.

La peculiaritat d'aquesta edició és que un dels dos dies les protagonistes del naixement és una família de dues mares, l'Aina i la Tina, i la Lola, la filla de la parella, nascuda a l'octubre, i que fa de nen Jesús.

L'Aina, la Tina i la Lola a l'estable del pessebre vivent de Vilademut (CCMA)
L'Aina, la Tina i la Lola a l'estable del pessebre vivent de Vilademut (CCMA)

Participar en el pessebre vivent és tradició a la família: l'Aina va fer també de nen Jesús quan era petita. Expliquen que els va fer molta il·lusió quan els van proposar de sortir-hi aquest any, però que cap de les dues volia disfressar-se d'home per interpretar Sant Josep. Finalment, es va decidir que el naixement el conformarien en aquesta ocasió dues mares de Déu.

L'altre integrant del grup familiar, el primer fill de l'Aina i la Tina, també ha tingut el seu paper a la representació fent de pastoret.

El fet que dues dones protagonitzin el pessebre d'enguany a Vilavenut ha aixecat una mica de polseguera. Però elles asseguren que ho fan només perquè participar en el pessebre vivent del poble els fa molta il·lusió i que no volen ofendre ningú, que no es tracta de cap reivindicació i no pretenen servir d'exemple de res. 

A la família és tradició participar al pessebre vivent
A la família és tradició participar al pessebre vivent (CCMA)

Tret de l'anècdota de les dues mares de Déu dins l'estable, la representació del pessebre vivent de Vilavenut ha estat com la dels últims 35 anys. Més d'un centenar de figurants hi han participat fent de pastors, àngels i reis de l'Orient pels carrers del poble. I, com cada any, hi ha també la figura real del caganer. Un paper, aquest sí, que mai canvia i que sempre interpreta Joaquim Viñas, ensenyant el cul sense vergonya.

Aquest dissabte es fa la segona representació del pessebre. En aquesta ocasió protagonitzada per una altra parella real de Vilavenut en què sí que hi haurà un sant Josep.

ARXIVAT A:
LGTBIQ+ReligióNadal
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut