Protesta de personal de neteja davant l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí
Protesta de personal de neteja davant l'Hospital Moisès Broggi de Sant Joan Despí

El personal de neteja reclama una compensació per la Covid com la dels sanitaris

RedaccióActualitzat

El personal de neteja dels hospitals, centres d'atenció primària i sociosanitaris reclamen que se l'inclogui en la paga extra que el govern prepara per compensar els sanitaris per la seva feina durant la pandèmia del coronavirus.

Tot i haver estat a primera línia en la lluita contra la Covid-19, treballen majoritàriament per a empreses externes i no rebran la compensació que prepara la Generalitat.

En una entrevista a "Els matins de TV3", la portaveu del govern, Meritxell Budó, ha dit aquest divendres que l'executiu estudia concedir una gratificació per al personal de neteja, de Protecció Civil, Bombers i Mossos.

"Des del govern estem treballant aquesta via de compensació. Estem estudiant quina ha de ser la millor fórmula, perquè entenem que totes aquestes persones que han estat a primera línia també han de tenir gratificació."

Per fer sentir la seva veu, els treballadors de neteja i cuina dels hospitals es van concentrar dijous davant dels centres hospitalaris. Asseguren que han patit tant la Covid com la resta de personal dels hospitals, que han emmalaltit i fins i tot han mort treballadors de la neteja que es van contagiar a la feina:

"Han patit la Covid, s'han contagiat, han mort igual que el personal sanitari. Per tant, reclamem que tinguin les mateixes condicions que el personal sanitari."

Els sindicats denuncien la "invisibilitat" del personal de neteja i reclamen una compensació per a un col·lectiu que ha quedat exclòs de la gratificació extraordinària per al personal sanitari i de residències. Consideren que les pagues aprovades per la Generalitat són "classistes" i amaguen una discriminació de gènere, perquè en aquest sector hi treballen moltes dones:

 


Els concentrats també han demanat l'abonament del plus de perillositat establert al conveni col·lectiu de la neteja i recorden que aquests treballadors s'ha enfrontat a "unes càrregues de treball pràcticament inassumibles".

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Salut
Anar al contingut