Roda de Barà

El peix manta de Roda de Barà és d'una espècie protegida i danyar-lo pot comportar sancions penals

La Creu Roja ha hissat la bandera groga a la platja llarga de Roda de Barà després de comprovar que no hi havia rastre del peix manta que aquest dijous va acostar-se a la sorra. S'hi permet, doncs, el bany però amb precaució i amb una altra advertència. Els biòlegs del Centre de Recerca d'Animals Marins creuen que la rajada localitzada és d'una espècie protegida i, si els banyistes la fereixen, s'hauran d'enfrontar a sancions penals i una multa.

Actualitzat

La Creu Roja va restringir dijous a la tarda el bany en una zona de la platja de la Barquera de Roda de Barà a causa de la presència d'un peix manta de grans dimensions. El peix es va apropar a la zona de banyistes i, durant una llarga estona, una embarcació de la Creu Roja va controlar l'animal. Aquest divendres, però, el peix manta o rajada no s'ha deixat veure i, tot i que el dia ha començat amb bandera vermella, a mig matí s'ha optat per canviar-la per la groga.

El peix divisat fa un metre de llarg i un metre i mig d'ample i es creu que forma part de l'espècie protegida "Mobula mobular". S'alimenta de petits peixos i de plancton que filtra mentre va nedant. Aquest tipus de peix té verí a la cua però els experts asseguren que l'evolució de l'animal ha fet que perdés el punxó tòxic i que "a penes en quedi rastre". Així doncs, seria inofensiu.

De totes maneres s'ha fet una crida a la responsabilitat dels banyistes i els ciutadans, alertant que si se li fa mal poden afrontar una multa i sancions penals.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut