No ha aconseguit ni un 1% dels vots (ACN/ Arnau Martínez i Marta Pratdesaba)

El PDeCAT es queda sense representació al Congrés: "És una derrota sense pal·liatius"

Roger Montañola assumeix la responsabilitat i assegura que tornarà a l'empresa privada

Redacció/agènciesActualitzat

El candidat del PDeCAT-Espai CiU, Roger Montañola, ha estat el primer a comparèixer per assumir el fracàs de la seva formació en no obtenir cap diputat al Congrés. La seva formació ha aconseguit 31.678 vots, amb el 99% escrutat: "Assumeixo tota la càrrega. És una derrota sense pal·liatius", ha dit.

La formació no ha arribat a l'1% dels vots a Catalunya al Congrés, per sota de la CUP, que també en queda forai del PACMA. L'aposta de recuperar l'esperit de Convergència, fins i tot en el nom de la candidatura, no ha funcionat.

Tot i això, Montañola ha fet una segona lectura indicant que "es confirma que el procés s'ha acabat" i ha demanat que Catalunya torni a "la moderació, al sentit comú i al respecte, a una política adulta".

El candidat ha comentat que no és el resultat que esperaven, tot i que ha reconegut que s'ho ha passat "molt bé" durant la campanya, que ha remarcat que ha tingut un pressupost de 16.000 euros.

Montañola tornarà a l'empresa privada (ACN/ Arnau Martínez i Marta Pratdesaba)

Des de l'Hotel Sallés Pere IV on militants i simpatitzants han seguit la nit electoral, Montañola ha dit que ara "torna a l'empresa privada", "no estem aquí per buscar una pagueta", ha repetit.

Malgrat els resultats, l'ex d'Unió ha manifestat que durant la campanya "aquest país ha sentit coses diferents", però amb els resultats, Montañola ha constatat que Catalunya "no vol sentir coses diferents".

El PDeCAT ha perdut la representació després de separar-se de Junts, amb el qual va concórrer el 2019, i va aconseguir 8 diputats. 

Després de separar-se de la formació de Carles Puigdemont, que es va quedar amb 4 escons, els del PDeCAT es van quedar amb els altres 4 fins a finals de legislatura.

ARXIVAT A:
PDeCATEleccions Generals 2023 - 23J
Anar al contingut