Cristina Casol va presentar una denúncia per "assetjament per raó de gènere" el 4 de novembre passat
Cristina Casol va presentar una denúncia per "assetjament per raó de gènere" el 4 de novembre passat (ACN/Nico Tomás)

El Parlament arxiva la denúncia per assetjament dins de Junts de la diputada Cristina Casol

L'Oficina d'Igualtat de la cambra catalana conclou, després de delegar la investigació a una empresa externa, que no hi ha "fets provats"

RedaccióActualitzat

L'Oficina d'Igualtat del Parlament ha arxivat la denúncia presentada per la diputada de Junts Cristina Casol el 4 de novembre passat per "assetjament per raó de gènere" i no durà a terme cap actuació.

La cambra catalana va activar el protocol d'igualtat i, després de delegar la investigació a l'empresa externa Intress, ha conclòs que no hi ha "fets provats". Així ho ha traslladat el secretari general del Parlament, Albert Capelleras, a la mesa aquest dimarts.

L'escrit de Casol va afegir-se a la denúncia que va fer pública la secretària segona de la mesa del Parlament i vicepresidenta de Junts, Aurora Madaula, durant el ple de les dones del 24 de novembre.

El partit va elevar aquestes acusacions al comitè de garanties, que encara no ha resolt res sobre aquesta denúncia. Mentrestant, Madaula, que és diputada i secretària segona de la mesa, està de baixa mèdica.

Quatre dies després del seu discurs, 22 diputats de Junts van signar un escrit contra Madaula. Alguns van publicar missatges a les xarxes socials assegurant que "la discrepància política mai pot ser considerada violència", i la sectorial de feminisme de Junts va demanar obrir expedient a la diputada, en considerar que Madaula havia fet un ús polític del masclisme.

La presidenta del Parlament, Anna Erra, es va reunir amb Madaula a finals de novembre, i la va instar a "reflexionar" sobre si s'havia de mantenir a la mesa davant la "manca de confiança".

Tant Madaula com Casol són considerades properes a la presidenta de Junts, Laura Borràs, expresidenta de la cambra, condemnada a 4 anys i mig de presó i 13 d'inhabilitació per delictes vinculats a la corrupció.

ARXIVAT A:
Violència masclistaJuntsParlament de Catalunya
Anar al contingut