Barcelona

El Paral·lel de Barcelona celebra una festa popular per recuperar el protagonisme perdut

L'avinguda del Paral·lel de Barcelona ha celebrat aquest dissabte una festa per tal de reivindicar que la via torni a recuperar el protagonisme d'èpoques passades. Sota el lema de "Fem Festa, Fem Paral·lel" i durant més de 12 hores, la jornada festiva ha comptat amb la participació de més de 700 artistes i 80 activitats culturals i esportives.

Actualitzat
L'avinguda del Paral·lel és una de les vies que més ha canviat en les últimes dècades, i ara intenta recuperar el seu caràcter com a centre cultural, d'oci i comerç. Organitzada per l'Ajuntament de Barcelona i la Fundació El Molino (FEM), la celebració ha tingut com a objectiu principal reivindicar el potencial d'una artèria que uneix els districtes de Ciutat Vella, Sants-Montjuïc i l'Eixample, i que a poc a poc ha anat perdent carisma. La jornada, que ha comptat amb espais de jocs, esports, música i balls, també ha servit per recollir idees de futur entre els veïns de la zona.

Al setembre està previst que reobrin dos del locals històrics de l'avinguda, El Molino i el que era Studio54, però a més l'Ajuntament ha demanat un estudi en què s'estan valorant les diferents opcions que té la via per recuperar la seva identitat.

Segons la Guàrdia Urbana, fins a les tres de la tarda unes 30.000 persones havien passat per la festa de l'avinguda barcelonina, una festa que va començar a les deu del matí i es va allargar fins ben entrada la nit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut