Dalmau, Villamayor i Rivas tindran un pes important en l'executiu d'Illa

Albert Dalmau, Javier Villamayor i Eduard Rivas, en el nucli dur del govern Illa

Destaquen Albert Dalmau, que serà conseller de Presidència; Javier Villamayor, que ocuparà el càrrec de secretari de govern, i Eduard Rivas com a nou director del Gabinet del President

RedaccióActualitzat

L'endemà que Salvador Illa fos investit president de la Generalitat, ja es van saber alguns noms del seu nucli dur al futur govern.

En el discurs d'investidura, Illa va afirmar que l'executiu se centrarà a "unir la Catalunya dels 8 milions de persones" per obrir una etapa de consensos.


Albert Dalmau, nou conseller de Presidència

Albert Dalmau, actual gerent de l'Ajuntament de Barcelona, serà el nou conseller de Presidència i, per tant, un dels homes forts del nou executiu.

Dalmau farà el salt del consistori barceloní a la Generalitat, on ha estat la mà dreta de l'alcalde Collboni, i formarà part del nou executiu.

Entre altres responsabilitats a l'Ajuntament barceloní, Albert Dalmau ha estat el responsable del desplegament del Pla Endreça i se'l considera una persona clau per a la consecució de la Copa Amèrica de Vela a Barcelona.

Illa opta així per un perfil tècnic en un dels càrrecs de més pes del govern. 

Albert Dalmau creuarà la plaça Sant Jaume per passar de l'Ajuntament de Barcelona a la Generalitat

Javier Villamayor, de negociar amb ERC a secretari de govern

Javier Villamayor deixarà de ser el coordinador general de la Diputació de Barcelona per incorporar-se a un dels càrrecs de més importància per a l'executiu d'Illa, el de secretari de govern.

Villamayor, de fet, ha estat un dels negociadors de l'acord amb ERC i va participar de la fotografia conjunta que els negociadors i líders van fer dimecres passat per escenificar l'entesa.

Amb 46 anys, Villamayor és llicenciat en Dret per la Universitat Rovira i Virgili i va ocupar diversos càrrecs a l'Ajuntament de Tarragona, d'on va ser regidor mentre Josep Fèlix Ballesteros n'era l'alcalde.

També ha tingut responsabilitats, en diversos períodes, a la Diputació de Barcelona, on estava vinculat fins ara.

Javier Villamayor ocuparà un dels càrrecs de més importància del Govern

L'alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, nou director del Gabinet del President

L'actual alcalde d'Esparreguera, Eduard Rivas, nascut el 1984, serà el nou director del Gabinet del President.

Amb 40 anys, Rivas ha presidit el consistori d'Esparreguera des del 2015 i, a més, ara també era president de la Federació de Municipis de Catalunya.

Llicenciat en Ciències Polítiques, havia estat assessor de Raimon Obiols i Javi López al Parlament Europeu i va començar la seva carrera com a regidor de Joventut a la seva localitat l'any 2007.

Eduard Rivas dirigirà el Gabinet del President

Núria Parlon i Josep Lluís Trapero, davant el repte de recosir els Mossos

Aquests noms que se sumen als ja coneguts de Núria Parlon i Josep Lluís Trapero, que hauran de gestionar el delicat moment que viuen els Mossos d'Esquadra.

Segons va anunciar Illa al debat electoral de TV3, l'encara alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet i actual portaveu del PSC serà la nova consellera d'Interior.

Núria Parlon serà la nova consellera d'Interior

Trapero serà el nou director general de la Policia. Des de fa gairebé tres anys, Trapero no forma part de la cúpula dels Mossos.

Una imatge d'arxiu de Josep Lluís Trapero

Traspàs de la feina de govern entre Aragonès i Illa

Els primers noms del futur govern de la Generalitat s'han donat a conèixer el mateix dia que el president electe i el president sortint, Pere Aragonès, s'han reunit per fer un primer traspàs de la feina del govern.

Entre els temes que Aragonès ha compartit hi ha l'escenari macroeconòmic de Catalunya per als pròxims anys i l'estat de les finances, l'estat de situació de les relacions Generalitat-Estat, els principals reptes en seguretat i les relacions amb la Unió Europea.

Aquest dissabte es farà l'acte de presa de possessió.

 

ARXIVAT A:
Generalitat de CatalunyaJosep Lluís Trapero Salvador IllaEleccions Parlament Catalunya 2024
Anar al contingut