El ninot amb la cara de Junqueras penjat en un pont de Sant Vicenç dels Horts
El ninot amb la cara de Junqueras penjat en un pont de Sant Vicenç dels Horts

El ninot de Junqueras penjat d'un pont també s'hauria ideat des d'ERC

L'acció de falsa bandera va tenir lloc a Sant Vicenç dels Horts, municipi de l'expresident d'Esquerra, abans de les europees del 2019

RedaccióActualitzat

Nou episodi en l'estructura B d'Esquerra Republicana. Segons ha avançat RAC1, el ninot amb la cara d'Oriol Junqueras que va aparèixer el 2019 penjat d'un pont de Sant Vicenç dels Horts, el seu municipi, també va ser idea del partit.

L'acció es va dur a terme el 24 de maig, dos dies abans de les eleccions municipals i també de les europees, a les quals Junqueras es presentava com a candidat.

El mateix Junqueras, encara des de la presó, va criticar l'acció del ninot, que duia un cartell amb el missatge en castellà "Junqueras, podreix-te a la presó" i que va aixecar indignació a les files republicanes.

El líder d'ERC a Madrid, Gabriel Rufián, va compartir una foto del ninot a les xarxes: "Així s'ha despertat un dels carrers del poble d'Oriol Junqueras. Carrers pels quals passen cada dia els seus fills quan van a l'escola. Ho poso aquí perquè potser s'obliden d'explicar-t'ho, mentre que, si fossin altres, ho posarien fins i tot al teletext".

L'executiva d'ERC diu que arribarà "fins al final"

L'executiva nacional d'ERC ha reclamat que s'obri una investigació "per esclarir si és cert". El partit ha qualificat els fets de "molt greus", ha afegit que "no es poden obviar" i que "no se'n tenia constància".

La direcció demana que qualsevol persona que pugui aportar proves o indicis per contribuir a aclarir els fets ho faci a través del canal ètic d'Esquerra Republicana per tal de tenir tots els elements. I avisa que vol depurar responsabilitats i "arribar fins al final".

Alhora, apunten que, si es demostra que es tracta d'un atac de bandera falsa, la investigació s'afegirà a la que s'ha obert pels cartells de l'Alzheimer pels quals aquesta setmana Ernest Maragall ha estripat el carnet del partit.

Arran de l'escàndol, Sergi Sabrià va dimitir com a viceconseller del govern en funcions després d'admetre una estructura de comunicació no oficial a ERC i el partit ha cessat l'excap de comunicació, Tolo Moya, del lloc de treball que tenia a la Diputació de Barcelona.

El mateix Moya, en un missatge a X (Twitter), ha afirmat que la informació sobre el ninot "demostra" que és un "cap de turc" d'ERC, perquè la seva relació amb el partit va començar el juny del 2021.

 

ARXIVAT A:
Oriol JunquerasERC
Anar al contingut