El menú de 6 euros de la Universitat d'Almeria que s'ha fet viral: "El millor de la història"
- TEMA:
- Xarxes socials
De vegades es fa difícil d'explicar per què un fet tan quotidià com que un menjador universitari pengi el menú del dia a les xarxes socials pugui acabar fent-se viral. Però això és exactament el que està passant, des de fa uns dies, amb la piulada diària del menjador de la Universitat d'Almeria i el seu menú de 6 euros.
Milers d'usuaris de la xarxa X esperen amb candeletes el moment en què l'equip de cuina detalla els dos plats i les postres del dia per reaccionar-hi amb tota mena de mems i comentaris. La contundència dels menús, el bon aspecte de les natilles amb galeta i la bona feina de l'equip de cuina s'emporten la majoria de reaccions.
Feia més d'una dècada que el menjador penjava cada dia el seu menú a les xarxes i sempre havia passat desapercebut. Això va canviar el 30 d'abril, amb una proposta que va marcar un abans i un després en la seva popularitat. De primer: patates guisades amb all o arròs a la cubana. De segon, pollastre a la planxa o croquetes. I de postres, natilles. El menú també inclou un petit plat d'amanida, un panet i beguda.
A molts usuaris els va semblar que la combinació d'arròs, croquetes i natilles era "el millor menú de la història de les universitats i escoles". D'altres confessaven que voldrien tornar a ser estudiants per poder dinar a la Universitat d'Almeria. Des d'aleshores, les publicacions del menjador fan furor i n'hi ha que han superat els 3 milions de visualitzacions.
Les "tilles" de "les Conchis"
Els comentaris han incorporat un argot molt característic que es refereix afectuosament a les cuineres com "les Conchis" o que juga amb les abreviacions dels noms dels plats. Per exemple, si toquen patates braves, mandonguilles i natilles, els tuitaires els converteixen en "tatas", "digas" i "tillas" --en la seva forma original en castellà.
Ningú no té gaire clar el perquè d'aquest èxit. Tampoc les seves protagonistes: la Magdalena, la Delia i la Carmen, les tres cuineres del menjador de la Universitat d'Almeria; ni en José, el coordinador d'aquest servei i qui s'encarrega de fer la piulada diària amb el menú.
Així ho van explicar durant una visita que els va fer un equip del programa "Andalucía directo", de Canal Sur, a qui admetien que no s'esperaven el ressò que han aconseguit i que ho troben "increïble".
En aquest mateix reportatge alguns estudiants coincidien a destacar la varietat del menú i el fet que fos casolà i no d'un càtering. Un capítol a part mereixen les famoses natilles que, segons els seus responsables, es fan d'acord amb una recepta que ha passat de generació en generació.
Segons sembla, algunes persones alienes a la universitat també opten per dinar al menjador de la Universitat d'Almeria amb més o menys regularitat, atretes pel seu preu imbatible. I és que un menú casolà de 6 euros és, avui en dia, gairebé impossible de trobar.
- ARXIVAT A:
- Viral Xarxes socials Universitat Alimentació