El liti, el tresor amagat d'Ucraïna que ambiciona Putin

Un estudi publicat abans de la invasió situa un dels principals dipòsits d'aquest mineral clau per fabricar bateries elèctriques a la regió de Donetsk, al Donbass

Ucraïna és un país ric en recursos energètics i minerals. I entre aquests, segons un estudi científic publicat dies abans de la invasió russa, hi hauria el liti.

L'estudi, de fet, apunta que Ucraïna tindria les reserves de liti més importants d'Europa i que podria convertir-se en un dels principals productors del món d'aquest metall, clau per a la fabricació de bateries elèctriques, tant per a mòbils com per a cotxes.

En l'últim any, el preu del liti ha augmentat entre un 200 i un 400%.

Els països europeus són conscients de la importància de produir liti per assegurar el camí cap a la transició energètica.

Vladímir Putin, president de Rússia, també ha mostrat interès en l'anomenat or blanc. I el fet de no produir-ne no posa fre a les seves aspiracions per posseir-lo.


Dipòsits al Donbass

L'estudi, publicat per l'Acadèmia Nacional de les Ciències d'Ucraïna, calcula que el subsol del país amaga unes reserves de gairebé mig milió de tones d'òxid de liti, a l'àrea coneguda com l'"escut ucraïnès".

 

Remarca, a més, que un dels dipòsits més importants, des del punt de vista industrial, se situa a la província de Donetsk, al Donbass, en una zona que, ara per ara, està en mans de l'exèrcit ucraïnès.

El Kremlin, precisament, centra ara els esforços militars en la gran batalla pel Donbass.

ARXIVAT A:
UcraïnaRússia
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut