L'expresident dels Estats Units en una imatge d'arxiu (REUTERS/Kevin Lamarque)

El lapsus de Bush: "La invasió brutal i injustificada de l'Iraq... vull dir, d'Ucraïna"

L'expresident dels Estats Units ha criticat, sense voler, la guerra que ell mateix va liderar l'any 2003
Redacció Actualitzat
TEMA:
Iraq

George W. Bush va ser el principal instigador de la guerra de l'Iraq, i sembla que, gairebé vint anys més tard, encara ho té ben present. En un discurs a Dallas, l'expresident dels Estats Units s'ha volgut referir a la guerra d'Ucraïna, que ha criticat des de bon començament. Però, sense voler, s'ha confós i s'ha referit a l'Iraq

"El resultat és una absència de controls i equilibris a Rússia, i la decisió d'un home de llançar una invasió totalment injustificada i brutal de l'Iraq."

Una espifiada que de seguida ha detectat. Bush ha optat per fer-ne broma i recordar que té 75 anys.

"Vull dir, d'Ucraïna. A l'Iraq... bé, és igual. Setanta cinc."

Tot plegat es pot veure en aquest vídeo publicat pel periodista de la cadena NBC Sahil Kapur:

El públic ha rebut l'error entre rialles, però les imatges han corregut a tota velocitat per les xarxes, on molts s'han encarregat de recordar a Bush el paper de lideratge dels Estats Units en la invasió de l'Iraq, el 2003.


Una guerra contra suposades armes de destrucció massiva

Quan les conseqüències de l'atemptat a les Torres Bessones encara eren molt presents als Estats Units i arreu del món, George Bush fill va ser el responsable d'autoritzar la invasió de l'Iraq, sota la premissa d'inutilitzar unes suposades armes de destrucció massiva que mai no s'han arribat a trobar.

Bush va comptar amb el suport d'Espanya com a país aliat. L'aleshores president, José María Aznar, va decidir, com Tonny Blair al Regne Unit, sumar-se a la coalició militar que va tirar endavant la invasió.

La guerra es va allargar fins al 2011, deixant un país devastat i sense haver complert cap dels objectius que s'havien promès. 

 

ARXIVAT A:
Estats Units Ucraïna Rússia Iraq
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut