El lapsus de 30 segons d'un senador reobre el debat de la gerontocràcia als Estats Units

El cas de Mitch McConnell, de 81 anys, que es va quedar paralitzat durant mig minut en plena roda de premsa, ha alimentat un debat que també afecta Joe Biden

RedaccióActualitzat

Hi ha d'haver un topall en l'edat per ser congressista o senador? És el que es planteja aquests dies als Estats Units, després dels episodis de paràlisi del líder republicà del Senat, Mitch McConnell, de 81 anys. 

Ha estat una paràlisi silenciosa de 30 segons. No és la primera vegada que les càmeres han captat una pèrdua de lucidesa d'aquest històric líder republicà del Senat:


El Congrés dels Estats Units reprendrà les sessions en els pròxims dies i el cas de McConnell alimenta un debat que també afecta el mateix president, Joe Biden, que té 80 anys

Biden hi ha tret importància: "No és estrany el que li passa quan, com ell, has tingut una caiguda important. Forma part de la recuperació."

El senador Dean Phillips, però, ha demanat per xarxes que es limiti l'edat o els mandats:


Un altre cas que cita el tuit de Phillips és el de la demòcrata Dianne Feinstein, que amb 90 anys ha protagonitzat una polèmica pel seu delicat estat de salut, fins al punt de necessitar ajuda per votar.

La mitjana d'edat dels representants polítics nord-americans és de les més altes de la història recent.

Les ajustades majories al Congrés tenen un pes en aquest debat. Qualsevol baixa podria canviar els equilibris i això fa que tant republicans com demòcrates s'ho pensin dues vegades abans d'exigir retirades que potser el sentit comú demana, però que el poder polític considera que no es pot permetre.

 

ARXIVAT A:
Estats Units
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut