Madrid

El jutge proposa que Rubiales vagi a judici pel petó no consentit a Hermoso i per pressions

A més de Rubiales, l'Audiència Nacional també vol enviar al banc dels acusats tres responsables més de la Federació, entre ells l'exentrenador Jorge Vilda, per les pressions posteriors a la jugadora

Actualitzat

El jutge que porta el cas Rubiales conclou que el petó que li va fer a Jennifer Hermoso "no va ser consentit", i proposa que s'obri judici oral contra l'expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF).

El magistrat considera també que hi ha indicis sòlids per considerar que hi va haver pressions posteriors a la jugadora perquè públicament rebaixés la gravetat dels fets. Per això demana que, juntament amb Rubiales, també siguin jutjats l'exentrenador de la selecció femenina Jorge Vilda, el director esportiu de la selecció masculina Albert Luque i l'exresponsable de Màrqueting de la Federació Rubén Rivera.

En la interlocutòria, Francisco de Jorge, titular del jutjat central d'instrucció número 1 de l'Audiència Nacional, dona per tancada la investigació i assegura que Rubiales va actuar de manera "unilateral i per sorpresa".

També diu que les pressions a les quals es va sotmetre la jugadora van crear en la futbolista de la selecció femenina una situació d'ansietat.

L'instructor investigava Rubiales pels delictes d'agressió sexual i, amb els altres tres, els imputava el delicte de coaccions.

Tanmateix, en l'escrit, De Jorge no concreta els delictes pels quals han de ser jutjats. Argumenta: "No és necessari que l'instructor faci una qualificació detallada, ni que precisi els tipus penals concrets" per ser jutjats.

Si és pel delicte d'agressió sexual, es podria enfrontar a una pena d'entre 1 i 4 anys de presó, segons fonts jurídiques. Una petició que, fins i tot, podria ser més alta si es considera que va actuar amb abús de superioritat. 

Jennifer Hermoso declara davant el jutge: en quin punt està el cas Rubiales
La futbolista Jennifer Hermoso arribant a l'Audiència Nacional, per declarar (Reuters)

Els detalls es valoraran al judici

El magistrat afegeix que qüestions com la finalitat eròtica o no del petó o l'estat d'eufòria i agitació per la victòria esportiva s'hauran de valorar en el judici oral.

L'instructor indica que el petó als llavis "afecta l'esfera de la intimitat reservada a les relacions sexuals, en particular en el context de dues persones adultes", però que en aquest moment processal la seva funció es limita a apreciar si hi ha indicis suficients, i si els fets tenen rellevància penal.

Respecte a la conducta dels altres tres investigats, considera que hi ha indicis d'una acció concertada dels tres, acordada amb Rubiales, per "doblegar" la voluntat de Jennifer Hermoso i aconseguir que accedís a gravar un vídeo en el qual digués que el petó havia estat consentit.

La interlocutòria relata amb detall totes les pressions a què, directament o indirectament a través de familiars i el seu entorn, o per les xarxes socials, va estar sotmesa la jugadora, no només per part de Rubiales, sinó successivament per Vilda, Rivera i Luque. Unes pressions que van crear en Jennifer Hermoso una situació "d'ansietat i estrès intens".

Per tot plegat, l'instructor veu indicis suficients perquè s'obri el procés de judici oral sense necessitat de practicar més diligències.

 

ARXIVAT A:
JudicialAgressió sexualLuis Rubiales
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut