El jutge ja pot requerir el jurat del "cas dels vestits", que encara delibera

El jurat popular que ha d'emetre un veredicte sobre si considera culpables o innocents de suborn passiu l'expresident valencià Francisco Camps i el diputat del PP Ricardo Costa està deliberant per tercer dia consecutiu. A partir d'aquest dimecres a la tarda, però, el jutge Juan Climent, pot requerir els seus membres i preguntar-los els seus dubtes sobre el procés o l'objecte del veredicte. Si els requereix tres vegades i no hi ha acord, la llei marca que s'ha de dissoldre el jurat i convocar un nou judici.
Redacció Actualitzat
El jurat popular del "cas dels vestits" encara delibera, però a partir d'aquest dimecres a la tarda, transcorregudes 48 hores, el jutge Juan Climent pot requerir-los i preguntar-los quins dubtes tenen sobre l'objecte del veredicte. Si els convoca tres vegades i el jurat no té un acord cap d'aquestes vegades, la llei del jurat obliga a dissoldre'l i repetir el judici.

Tot i que la llei preveu que el jutge els requereixi, no ha de fer-ho obligatòriament i, de moment, el jurat continua els seus treballs. Han de contestar un qüestionari de 21 preguntes, sense contradiccions, que inclou fets provats favorables als acusats i fets desfavorables. Una vegada que han respost, aborden la culpabilitat o innocència. Es necessiten 5 vots dels 9 membres del jurat per declarar-los innocents i 7 per declarar-los culpables del delicte de suborn passiu de què se'ls acusa.

Els membres del jurat popular han passat ja dues nits en un hotel cèntric de València, incomunicats i custodiats en tot moment per la policia. Sorprenen, però, algunes coincidències, com per exemple la presència d'un jove militant del PP a la mateixa terrassa que un membre del jurat quan fan un descans per dinar, un jove que no s'ha perdut cap sessió de la vista.

VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut