Un vehicle de la Guàrdia Civil entra als jutjats de Toledo
El presumpte autor del crim ha passat a disposició del jutjat de guàrdia de Toledo (EFE/Ismael Herrero)

El jutge envia a la presó el detingut per l'assassinat d'un nen d'11 anys a Toledo

El cas va desfermar una campanya de desinformació i odi que ha portat la Fiscalia a reclamar mesures per acabar amb la impunitat d'aquests missatges a les xarxes

Redacció/AgènciesActualitzat

El jutjat d'instrucció 3 de Toledo ha decretat presó provisional comunicada i sense fiança per al presumpte autor de l'assassinat d'un nen d'11 anys al municipi de Mocejón, a Toledo, diumenge passat.

El noi, de 20 anys, està acusat inicialment d'un delicte d'assassinat. Segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de Castella-la Manxa, el jutge ha encarregat un informe forense per determinar si el jove és imputable, ja que té una discapacitat. 

Per aquest motiu, el jutjat ha demanat a les autoritats penitenciàries que traslladin el noi a una unitat adequada a la seva situació.

La víctima jugava a futbol amb dos amics al poliesportiu de Mocejón quan, segons els testimonis, un encaputxat el va apunyalar. Els serveis d'emergències es van desplaçar fins al lloc dels fets, i només van poder certificar la mort del nen.

La policia va detenir l'endemà el presumpte autor del crim a casa del seu pare i, segons l'agència EFE, va explicar a la Guàrdia Civil que no es va poder controlar i que ho va fer "el seu altre jo".

Aquest dimecres, els investigadors van portar a analitzar un ganivet que van trobar en un descampat del poble per comprovar si es tracta de l'arma del crim.

Mostres de condol a l'altar improvisat davant el poliesportiu Ángel Tardío de Mocejón per l'assassinat d'un nen d'11 anys (EFE/Chema Moya)

Un cas que va desfermar la desinformació i l'odi a les xarxes

Arran d'aquest assassinat, l'extrema dreta va omplir internet d'informacions falses i contingut racista. Molts missatges acusaven un jove migrant de ser l'autor del crim, tot i que el detingut és espanyol.

El govern espanyol va denunciar la proliferació de missatges d'odi, després que al Regne Unit una campanya similar desfermés una onada d'atacs contra immigrants.

Arran d'aquest cas, la Fiscalia especialitzada en delictes d'odi s'ha mostrat partidària d'acabar amb els perfils anònims a les xarxes socials i de fer canvis al Codi Penal perquè els condemnats per aquestes conductes no hi tinguin accés.

 

ARXIVAT A:
PolicialDelicte d'odi
Anar al contingut