Begoña Gómez i Pedro Sánchez durant la votació de les últimes eleccions espanyoles
Begoña Gómez i Pedro Sánchez durant la votació de les últimes eleccions espanyoles

El jutge cita Begoña Gómez el 5 de juliol per declarar com a investigada

Juan Carlos Peinado ja haurà interrogat l'empresari a qui la parella de Pedro Sánchez hauria ajudat i també alts càrrecs de l'ens públic Red.es

RedaccióActualitzat

El titular del jutjat 41 de Madrid, Juan Carlos Peinado, ha citat el 5 de juliol a declarar com a investigada Begoña Gómez, parella del president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Aquest jutge investiga una denúncia de l'organització d'extrema dreta Manos Limpias basada en articles periodístics que acusaven Gómez de corrupció i tràfic d'influències.

El motiu serien diversos contractes públics a empreses de Juan Carlos Barrabés, que va coincidir amb Gómez en un màster de la Universitat Complutense de Madrid.


Abans ha citat alguns testimonis

Barrabés estava citat aquest divendres per declarar com a testimoni, però ha al·legat motius de salut per no fer-ho, i la seva declaració està ara pendent d'un informe mèdic que ho acrediti.

Per al diumenge dia 16 de juny, Peinado ha citat diversos alts càrrecs de l'ens públic Red.es, que va adjudicar contractes a Barrabés el 2021 per diversos milions d'euros.


5 entitats admeses com a acusació popular

Previsiblement, Gómez anirà a declarar acompanyada del seu advocat, l'exministre de l'Interior Antonio Camacho, i es podrà negar a respondre a les preguntes de les acusacions populars.

Aquestes les exerceixen Manos Limpias, que va admetre que no sabia si les acusacions eren certes, i també el partit d'extrema dreta Vox i una entitat liderada pel youtuber Aitor Guisasola, que sosté que Begoña Gómez és una transsexual.

De fet, Peinado ha admès fins a 5 entitats com a acusació popular, però les altres dues, Iustitia Europa i Portodos, encara no han aportat els 10.000 euros de fiança que els posa com a condició.

Marlaska reacciona amb "estranyesa" a la citació de Gómez

Veus del govern espanyol han reaccionat a la citació judicial de Begoña Gómez. En declaracions des dels passadissos del Senat, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska ha dit que li causa "absoluta estranyesa" que la citació judicial de la dona de Pedro Sánchez arribi la "la setmana anterior al procés electoral".

No obstant, ha dit que està "tranquil" perquè "no hi ha elements que puguin determinar cap actuació irregular". El ministre socialista també ha denunciat una "campanya constant del fang" per part de la dreta i l'extrema dreta: "Tant els fa tot per tal d'intentar soscavar un Govern que jo crec que està donant la batalla i amb uns resultats extraordinaris".

També han arribat reaccions des de ministres d'Unides Podem. El titular de la cartera de Drets Socials, Consum i Agenda 2030, Pablo Bustinduy, ha subratllat que la citació de Gómez respon a una "operació" que té com a objectiu que aquest procés "sigui el tema central de la campanya electoral".
 

Vistiplau de l'Audiència Nacional

Contra el criteri de la Fiscalia, Peinado va aconseguir fa una setmana el vistiplau de l'Audiència Nacional per seguir amb el cas, malgrat que li va retreure haver decretat secret del sumari.

De fet, el jutge la va considerar investigada des del primer moment però no la va citar a declarar, com l'obliga la llei, cosa que hauria afectat el dret de defensa de Gómez.

Abans, el 5 de maig, Peinado va demanar un informe a la Guàrdia Civil, que va arribar 15 dies després afirmant que no havien trobat indicis de cap mena de delicte.

 

ARXIVAT A:
Pedro Sánchez
Anar al contingut