Luis Rubiales ha dimitit
Luis Rubiales ha anunciat aquest diumenge, amb un comunicat a les xarxes, que renuncia al càrrec de la Reial Federació Espanyola de Futbol

El jutge admet la querella contra Rubiales per agressió sexual i coaccions a Hermoso

El magistrat sol·licita a alguns mitjans vídeos del petó forçat des de diferents angles i de les celebracions del Mundial

RedaccióActualitzat

El jutge de l'Audiència Nacional Francisco de Jorge ha admès a tràmit la querella de la Fiscalia contra el ja expresident de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) Luis Rubiales.

En la interlocutòria d'aquest dilluns, el magistrat dicta les primeres diligències en aquest procediment. Entre elles, demana a RTVE el vídeo o vídeos "des de diferents angles" del moment en què Rubiales fa el petó forçat a la denunciant, Jenni Hermoso, a la final del Mundial. Així com els minuts immediatament anteriors i posteriors al fet, i la celebració del triomf de la selecció de futbol femení.

A més, requereix al diari El País el vídeo de la celebració al vestidor i al diari AS els del moment del petó i qualsevol altre relacionat amb els fets. Al diari La Vanguardia, l'instructor li sol·licita el vídeo de la celebració a l'autocar.

El magistrat també trasllada la querella a Rubiales perquè tingui "ple coneixement dels fets imputats" i pugui exercir el seu dret de defensa. D'aquesta manera, l'Audiència Nacional assumeix les competències i s'obre un nou escenari: la via penal.

"Pressió constant i reiterada"

Les diligències del magistrat arriben després que divendres passat transcendís la querella de la Fiscalia contra Rubiales. En ella, s'hi assenyalava que els fets a investigar eren, per una banda, el petó de Rubiales a Hermoso "mentre agafava amb les dues mans el cap (...) sense el seu consentiment".

I de l'altra, segons la Fiscalia, "la pressió constant i reiterada" que tant la jugadora com el seu entorn més proper --familiars i amistats-- van patir per part del president de la Federació i el seu entorn, "amb la finalitat que, públicament, justifiqués i aprovés l'acte comès contra la seva voluntat".

De fet, la tinent fiscal Marta Durántez va advertir en el seu escrit que la jugadora de l'absoluta va patir "una situació de fustigació en contra del desenvolupament de la seva vida en pau, tranquil·litat i lliurement".

Per tant, la Fiscalia creu que tot plegat podria ser constitutiu d'un delicte d'agressió sexual i un altre de coaccions.

La denúncia d'Hermoso

En un primer moment, la Fiscalia de l'Audiència Nacional va obrir diligències preprocessals el 28 d'agost en relació al petó forçat a Hermoso.

Durántez ho justificava després de conèixer les declaracions públiques de la futbolista en què deixava clar que el petó no va ser en cap cas consentit i que es va sentir "víctima d'una agressió".

En aquest mateix decret, la tinent fiscal anunciava que es dirigiria a Hermoso per oferir-li emprendre accions legals. Un requisit indispensable perquè la Fiscalia pogués actuar contra Rubiales a través d'una querella.

Finalment, la denúncia d'Hermoso es va presentar el dia 5 de setembre i això va propiciar la querella davant l'Audiència Nacional, ja que els fets van passar fora de l'estat espanyol.
 

 

Envia un correu electrònic a bustiadenuncia@tv3.cat
ARXIVAT A:
JudicialLuis Rubiales
Anar al contingut