Johnny Depp i Amber Head durant el judici (Reuters/Brendan Smialowski/Steve Helber)

El jurat dona la raó a Johnny Depp contra Amber Heard, però els condemna per difamació

S'alinea amb l'actor, i l'exesposa l'haurà d'indemnitzar amb 15 milions de dòlars, mentre que ell n'hi haurà de pagar dos
Redacció Actualitzat
TEMA:
Cinema

Amber Heard va difamar el seu exmarit, Johnny Depp, i l'haurà d'indemnitzar amb 15 milions de dòlars. Alhora, el veredicte també dona la raó a Heard en alguns aspectes de la seva demanda de difamació contra l'actor, i Depp haurà de pagar dos milions de dòlars a la seva ex.

Així ho han decidit per unanimitat els set membres del jurat popular de Virgínia després de deliberar des de divendres al migdia. En conjunt, el veredicte s'ha alineat amb els arguments que esgrimia la defensa de l'actor.

El jurat considera que ella va actuar "amb malícia", i per això l'obliga a indemnitzar-lo. També ha considerat, però, que un episodi explicat pels advocats de Depp a la premsa no s'ha pogut provar, i per això l'acusen de difamar contra la seva exdona, i el condemnen a indemnitzar-la

A través d'Instagram, Depp ha mostrat la seva emoció. "Sis anys després, el jurat m'ha tornat la vida. Estic realment emocionat", ha dit en un comunicat l'actor de 58 anys.


Per contra, l'actriu nord-americana assegura que està "devastada" pel veredicte i que sent una "decepció indescriptible":

"Estic devastada perquè la muntanya d'evidències no hagi estat suficient per tombar el poder, la influència i l'ascendència molt més grans del meu exmarit."

"Estic encara més decebuda pel que significa aquest veredicte per a altres dones. És un revés. Desafia la idea que la violència contra les dones s'ha de prendre seriosament", ha dit Amber Heard.


Dos mesos de judici

El cas va quedar vist per a sentència dissabte. El veredicte posa fi a dos mesos d'un judici que ha ventilat els problemes del matrimoni de Depp i Heard, que va durar des del febrer del 2015 --quatre anys després que filmessin junts "Els diaris del rom"-- fins al maig del 2016, quan ella va demanar el divorci.

Tot arrenca amb la publicació, el desembre del 2018, d'un article d'Amber Heard a The Washington Post en què explica, sense mencionar Depp, que ha estat víctima d'abusos. Malgrat que no apareix el nom de l'actor, Depp està convençut que es referia a ell i per això la va denunciar per difamació i li reclamava 50 milions de dòlars pels perjudicis econòmics i de reputació que li ha causat.

Heard, per la seva banda, el va demandar a ell, i li reclamava 100 milions de dòlars per haver-la insultat, quan el seu advocat va qualificar les seves acusacions d'"engany". A més, assegura que deia la veritat i que els comentaris que va publicar estan protegits pel dret a la llibertat d'expressió.

Johnny Depp, sortint del tribunal de Virgínia on s'ha fet el judici (Reuters/Evelyn Hockstein)

Durant el judici, Depp ha negat haver colpejat Heard o qualsevol altra dona i ha assegurat que va ser ella qui es va tornar violenta en la seva relació.

Al llarg de sis setmanes, els membres del jurat han escoltat gravacions de les baralles de la parella i s'han vist fotos del dit sagnant de Depp, del 2015. Segons ell, es va tallar perquè la seva exdona li va llançar una ampolla de vodka. Segons ella, el va colpejar per defensar-se en una nit que l'actor la va agredir.

Amber Heard, en un moment del judici (Reuters/Steve Helber)

Depp va perdre un cas de difamació fa menys de dos anys contra el diari britànic The Sun, que el va titllar de "maltractador". Un jutge del Tribunal Superior de Londres va dictaminar que era "substancialment cert" que havia agredit Heard per les declaracions "sòlides" de l'actriu.

 

 

ARXIVAT A:
Judicial Cinema
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut