El grup Wagner assegura haver capturat la ciutat símbol de Bakhmut, però Ucraïna ho nega

Ho ha anunciat el cap del grup de mercenaris, Ievgueni Prigojin, en un vídeo on ha assegurat que marxaran d'aquí a cinc dies i entregaran la ciutat a Rússia

Actualitzat

El cap del grup de mercenaris Wagner, Ievgueni Prigojin, ha assegurat haver capturat Bakhmut aquest dissabte al migdia, la ciutat que els dos exèrcits es disputen des de fa mesos. Immediatament, però, Ucraïna ho ha desmentit tot i acceptar que la situació és crítica.

En un vídeo publicat al perfil de Telegram del grup de mercenaris, Prigojin afirma: "Avui al migdia, a les 12 en punt, Bakhmut ha estat completament capturada." Al vídeo apareix amb uniforme de combat davant una fila de combatents amb banderes russes i pancartes de Wagner:

 

 

L'anunci de Wagner arriba després d'una setmana en què les forces ucraïneses havien aconseguit alguns avenços al nord i al sud de la ciutat. Un fet, segons Prigojin, que havia posat les seves tropes en perill de ser rodejades.

Fa 10 dies, Wagner controlava gairebé tota la ciutat, però se li resistien els barris occidentals, uns dos quilòmetres quadrats. Avui hauria completat la conquesta i posseiria tota la zona urbana. 

Segons ha explicat, els mercenaris deixaran Bakhmut d'aquí a cinc dies per descansar i entregaran "les ruïnes de la ciutat a l'exèrcit regular rus".


Kíiv ho nega, però reconeix una situació "crítica"

L'anunci ha arribat mentre el president ucraïnès, Volodímir Zelenski, es trobava a Hiroshima a la cimera del G7. El portaveu militar ucraïnès, Serhí Txerevati, ha negat la victòria russa: "Això no és veritat. Les nostres unitats estan lluitant a Bakhmut."

Per la seva banda, la viceministra de Defensa d'Ucraïna, Hanna Maliar, ha reconegut que "la situació és crítica" en un vídeo publicat poc després de l'anunci de Prigojin on també afirma que hi ha "forts combats a Bakhmut".

Si es confirma la presa de Bakhmut, seria la primera victòria russa en gairebé un any i una bona dosi de moral. El preu ha estat altíssim: desenes de milers de soldats hi han deixat la vida per una ciutat que ara és un camp de runa i que té més poder simbòlic que estratègic. 

De fet, Rússia només l'hauria conquistat després d'enviar-hi diversos batallons d'homes els últims dies, però, per fer això, ha hagut de desvestir altres punts del front. 

Una decisió arriscada que li pot sortir cara si, com s'espera, Ucraïna llança en breu la gran contraofensiva.

ARXIVAT A:
Ucraïna
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut