El Gran Canal de Venècia de color verd fluorescent (Reuters/Manuel Silvestri)

El Gran Canal de Venècia es tenyeix de verd per l'acció d'activistes climàtics

Els rius de Roma i Milà també han estat objecte de la protesta d'Extinction Rebellion

Venecians i turistes s'han trobat amb l'aigua del Gran Canal de color verd fluorescent. Passada la sorpresa inicial, s'ha sabut que els responsables eren activistes de l'associació Extinction Rebellion, que també han fet una acció similar als rius d'altres ciutats italianes, com Roma i Milà.

Mentre a Dubai es fa la Cimera del Clima, l'objectiu era cridar l'atenció davant el fracàs de les propostes relacionades amb el canvi climàtic del govern italià i "denunciar una nova crisi política de la COP 28 i dels governs mundials en la lluita contra la crisi climàtica i la sisena extinció massiva".

A més, els activistes s'han penjat del pont de Rialto, amb una pancarta sobre la COP 28 on deia: "Mentre el govern parla, nosaltres pengem d'un fil", i han reproduït la banda sonora de la pel·lícula "Titanic" per ressaltar un "futur catastròfic".

L'alcalde de Venècia, Luigi Brugnaro, que els ha qualificat d'"ecovàndals", ha dit que els denunciaran perquè han obligat a "interrompre el servei públic per precaució, davant les seves acrobàcies i bravates" i que espera que "acabin a la presó".

Per acolorir l'aigua del Gran Canal, han fet servir una substància inofensiva que es fa servir per seguir la trajectòria de l'aigua quan hi ha una fuita.

Una escena semblant s'ha repetit en altres punts d'Itàlia, com el canal del Naviglio Grande de Milà, una de les zones d'oci de la capital de Llombardia, on han volgut mostrar que "el planeta sencer s'enfonsa".


Coincidint també amb aquesta COP 28, activistes d'un altre col·lectiu, Last Generation, han ruixat de fang la façana de la basílica de Sant Marc de Venècia fent servir extintors.

 

ARXIVAT A:
Medi ambientItàlia
Anar al contingut