Un informe detalla que l'ICS va pagar erròniament 7,91 MEUR de més per uns respiradors (ACN/Blanca Blay)

El govern va pagar per error 8 milions de més per uns respiradors i no els ha recuperat

La Sindicatura de Comptes ha entregat l'informe sobre els contractes d'emergència que va fer la Generalitat el 2020 per afrontar la pandèmia
Redacció
TEMA:
Salut

L'Institut Català de la Salut (ICS) va pagar gairebé 8 milions d'euros de més per la compra de respiradors durant la pandèmia, a causa d'un error informàtic, segons ha comunicat la Sindicatura de Comptes.

A causa d'aquesta fallada en el sistema informàtic que compensa les factures comptabilitzades amb les bestretes rebudes, es van pagar aquests 7,91 milions de més que l'empresa estrangera adjudicatària del contracte ha de retornar. L'ICS ho ha reclamat, però aquest import no s'havia retornat quan es va acabar l'informe de la Sindicatura.

En el centenar de pàgines d'aquest informe de la Sindicatura, s'hi fan constar més incidències en els contractes d'emergència que la Generalitat va fer el 2020 per afrontar l'esclat de la pandèmia, com ara modificacions de contractes de personal o desquadraments entre el material rebut i el pagat.

Per exemple, segons els albarans, en una partida de mascaretes FFP2, se'n van facturar més que les que es van rebre.

L'informe també fa referència al contracte del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per al seguiment de contactes positius. D'acord amb les dades facilitades, en el període comprès entre els mesos d'octubre del 2020 i gener del 2021 hi va haver una reducció progressiva del nombre de trucades telefòniques mensuals del 26,3%, tot i que els contractes nous preveien destinar-hi gairebé el doble de personal.

La Sindicatura també considera que hi ha contractes amb actuacions que no corresponen a la protecció de la covid i, per tant, s'haurien hagut de tramitar mitjançant el procediment de contractació ordinari.

ARXIVAT A:
Salut Generalitat de Catalunya Covid-19 Coronavirus
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut