El govern espanyol vol rebaixar la taxa d'alcoholèmia més de la meitat a tots els conductors

Es rebaixarà la taxa actual de 0,5 grams per litre a la sang a 0,2, i de 0,25 mil·ligrams per litre d'aire aspirat a 0,10 per a tots els conductors

RedaccióActualitzat

El Ministeri de l'Interior vol rebaixar les taxes d'alcoholèmia al volant. Ho ha anunciat aquest dijous Fernando Grande-Marlaska. "El Consell Nacional de Seguretat Viària ens ha traslladat la necessitat que modifiquem i abaixem els nivells d'alcohol i realment hi estem treballant seriosament", ha dit el ministre en un esmorzar informatiu.

Tot i que el ministre no n'ha donat més detalls, fonts del seu departament han assegurat que es vol rebaixar la taxa actual de 0,5 grams per litre a la sang a 0,2 i de 0,25 mil·ligrams per litre d'aire aspirat a 0,10 per a tots els conductors. 

Ara mateix, per als conductors principiants i professionals, les taxes són més baixes: 0,3 grams per litre a la sang i de 0,15 mil·ligrams per litre d'aire aspirat. 

La rebaixa de les taxes d'alcohol és una proposta de les associacions de víctimes i de Seguretat Viària que el ministeri ha assumit i es recull a l'esborrany de la reforma de l'article 20 del Reglament General de Circulació. En la proposta per modificar-lo de la Direcció General de Trànsit, feta pública aquest juliol, només es plantejava rebaixar les taxes per a novells i professionals.

"En més de la meitat dels sinistres hi apareix l'element de l'alcohol i altres drogues com a determinant", ha subratllat Marlaska.

Perquè tiri endavant la mesura, l'haurà de validar el Congrés, perquè el reglament es reforma a través d'un decret. 

Per ara, segons el ministeri, l'Observatori Nacional de Seguretat Viària està estudiant i valorant la proposta, que també es vol contrastar amb diverses experiències internacionals.

El ministre també ha explicat que s'està intensificant la vigilància a les carreteres. Així, aquest any s'arribarà a sis milions de controls d'alcoholèmia i de 120.000 de drogues.

ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut