Estesa d'espelmes i recordatoris a les víctimes a la Rambla després dels atemptats del 17A del 2017

El govern espanyol desclassificarà els informes del CNI sobre els atemptats del 17A

És un gest dels socialistes cap a Junts, que feia mesos que exigia que es desclassifiquessin els documents relatius al l'imam de Ripoll
Redacció Actualitzat
TEMA:
Atemptats Barcelona Cambrils

El govern espanyol es compromet a desclassificar part de la documentació secreta que té l'estat espanyol sobre els atemptats del 17A a Barcelona i Cambrils l'agost del 2017.

És un gest del PSOE cap a Junts, que feia mesos que exigia aquesta desclassificació de documents que poden aportar informació sobre les possibles implicacions del CNI. A banda, ho havien demanat repetidament les víctimes.

En aquest sentit, entre els documents que es comprometen a desclassificar hi ha d'haver la informació sobre les visites que agents del CNI van fer a l'imam de Ripoll, que va organitzar els atemptats.

Va ser quan aquest, Abdelbaki​ es-Satty, estava tancat a la presó de Castelló acusat de narcotràfic, i els documents constatarien quantes visites dels agents va rebre, i també la transcripció de les converses que hi va tenir.

L'imam de Ripoll i líder de la cèl·lula que va atemptar el 17A, Abdelbaki es-Satty

Es reactiven les comissions del 17A i l'operació Catalunya

La decisió l'han pres aquest dimarts al Congrés dels Diputats els portaveus de les comissions d'investigació sobre els atemptats del 17A i sobre l'operació Catalunya.

S'ha decidit convocar per a aquest dijous tots els membres de les dues comissions perquè es reuneixin a porta tancada per votar els plans de treball, i també la llista de compareixents de la de l'operació Catalunya.

Aquestes dues comissions, juntament amb una altra sobre l'espionatge a independentistes amb el programa Pegasus, surten dels pactes entre el PSOE, Junts i ERC per la mesa del Congrés i per la investidura de Pedro Sánchez. 

Aquestes dues es reactiven ara i es desclassificaran els documents coincidint amb l'ajornament de la votació al Congrés dels objectius de dèficit pel període 2025-2027, ajornament decidit per Pedro Sánchez per intentar aconseguir el suport de Junts.

Comissions constituïdes al febrer, però inactives fins ara

Les tres comissions es van constituir al febrer, però fins ara cap havia arribat a començar a treballar, malgrat que llavors es van registrar les propostes de plans de treball i de compareixences.

Ha estat el PSOE el que ara ha decidit activar les dues que començaran a treballar aquest dijous, i caldrà veure en què es concreten aquests treballs.

En definitiva, més de set anys després dels atemptats i també anys després del judici a l'Audiència Nacional, ara es faran públics els informes del CNI.

Uns documents que les víctimes creuen que poden ajudar a aclarir l'autoria i la responsabilitat de les accions terroristes o la relació de l'imam de Ripoll amb el CNI.

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut