Presència policial davant d'un grup d'extrema dreta (ACN)

El govern denunciarà els "agressors de Verges" que despenjaven llaços i estelades

Grups ultres es va enfrontar diumenge a veïns d'aquest municipi del Baix Empordà
Redacció Actualitzat
TEMA:
Procés català

El govern denunciarà les agressions de grups d'extrema dreta contra veïns de la localitat de Verges, al Baix Empordà, aquest diumenge. Així ho ha avançat el president de la Generalitat, Quim Torra, en el seu compte de Twitter. L'actuació dels ultradretans que despenjaven llaços grocs i estelades va acabar amb la intervenció dels Mossos d'Esquadra.

Torra afirma que no es pot cedir "ni un mil·límetre davant del feixisme":


Gent de la població va sortir al carrer per recriminar-los l'actitud, però la tensió va anar pujant de to. Finalment, els Mossos d'Esquadra els van haver de separar. Sis veïns van tenir ferides lleus a causa de les agressions d'una vintena d'ultradretans.

 

Gest d'una de les persones dels grups d'extrema dreta que treien llaços grocs


L'alcalde de Verges, Ignasi Sabater, va reclamar al govern i, concretament, al Departament d'Interior que actuessin amb "més contundència" contra "els grupuscles feixistes" que, segons va assegurar, van visitar el poble "per enèsima vegada" per arrencar estelades i llaços.

L'alcalde critica que fins ara han actuat amb "impunitat" i això ha fet que "ara vagin al poble de dia" amb la intenció de "provocar, insultar, intimidar, amenaçar i fer por."

Segons fonts del govern, la denúncia es presentarà als pròxims dies als jutjats de Girona.


Pintades i rodes punxades

L'Ajuntament de Verges només el formen partits independentistes. Fa quatre anys va guanyar Junts Fem Poble-CUP. Convergència i Esquerra completen la resta de regidors.

Des de l'octubre del 2017 hi ha hagut diversos incidents protagonitzats per grups que actuen de manera violenta. Després de l'1-O, uns desconeguts van punxar les rodes a més de 150 cotxes de la població. L'alcalde de Verges va dir que sospitava que darrere d'aquesta bretolada hi havia la Guàrdia Civil.

En altres ocasions, el poble ha aparegut amb llaços i estelades arrencats o amb pintades. Al novembre de 2018, l'ajuntament va anunciar que es personaria per les terceres pintades al poble en sis mesos.

ARXIVAT A:
Procés català
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut