Polèmica amb Ryanair: la companyia fa pagar 45 euros per embarcar una ensaïmada

El govern balear exigeix a Ryanair que deixi de cobrar per embarcar ensaïmades a l'avió

L'Associació de Pastissers de les Illes Balears denuncia que les companyies aèries són poc clares amb la política d'embarcament d'ensaïmades i generen molta confusió

RedaccióActualitzat

El govern balear vol que Ryanair no cobri als passatgers que vulguin embarcar ensaïmades. La petició arriba poc després que la companyia volgués cobrar 45 euros per ensaïmada a una parella que viatjava de Palma a Frankfurt, Alemanya.

Segons ha anunciat el govern balear, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha convocat els responsables de la companyia irlandesa a una reunió urgent, en la qual assistirà també el gerent de l'Associació de Pastissers de les Illes Balears, Pep Magraner, sense detallar la data de la trobada.

El cas és que la companyia permet embarcar gratuïtament les ensaïmades comprades a l'interior de l'aeroport, a la zona lliure d'impostos, però considera embalum extra les que els passatgers han comprat a altres punts de l'illa, fet que l'executiu balear veu discriminatori per als productors que no tenen botiga a l'aeroport.

45 euros per ensaïmada

La polèmica va començar fa una setmana, quan una parella va arribar a l'aeroport amb dues ensaïmades comprades a Porreres. Es pensaven que les podien pujar a l'avió gratuïtament, però el personal de la companyia Ryanair els va indicar que havien de pagar per equipatge extra.

Viatgers de Ryanair aquest dilluns a l'aeroport del Prat
Ryanair deixa embarcar gratuïtament les ensaïmades comprades a l'aeroport (CCMA)

El preu a pagar era de 45 euros per a cadascuna de les ensaïmades, i per això van acabar regalant-les al personal de la companyia, que els hi va proposar que provessin sort posant una reclamació a la web de l'aerolínia. A banda, també els van informar que l'única manera que tenien de pujar ensaïmades gratuïtament era comprant-les al mateix aeroport.

Confusió amb la normativa

Volar des de Mallorca amb ensaïmades és molt habitual. Tot i això, les companyies aèries no detallen gaire bé quina és la política d'equipatge amb relació a les ensaïmades, així ho denuncia l'Associació de Pastissers de les Illes Balears, que molt sovint, diuen, no saben exactament com informar els clients.

Arran de la polèmica amb Ryanair, el gerent de l'Associació, Pep Magraner, exigeix a Aena i al govern balear que aclareixin la política d'equipatge per defensar aquest preuat producte local:

De fet, l'única companyia que detalla com regula l'embarcament d'ensaïmades és Air Europa. A la seva pàgina web inclou aquesta informació: "A més de l'equipatge de mà, es permet el transport de dues ensaïmades per passatger empaquetades de forma conjunta".

ARXIVAT A:
Illes Balears
Anar al contingut