El fort vent a Mallorca s'emporta cobertes, tendals i arbres i obliga a cancel·lar vols

El temporal ha provocat nombrosos incidents i una desena de ferits. S'han registrat ràfegues de més de 130 km/h en alguns punts de l'illa

RedaccióActualitzat

El fort temporal que afecta Catalunya aquest diumenge també ha arribat a les Illes Balears. La tempesta ha sacsejat amb força Mallorca i Menorca amb ratxes de vent de més de 120 quilòmetres per hora i pluja.

Els serveis d'emergències han registrat més de dues-centes incidències durant l'episodi de pluges. Palma i Calvià han estat els municipis més afectats, sobretot per caiguda d'arbres, despreniments i obstacles a la calçada. 

Aquests incidents han provocat una desena de ferits. A Mallorca, una dona embarassada ha resultat ferida a Calvià, després de caure-li a la cama un rètol. A més, dos nens han estat rescatats en unes roques després que el vent arrossegués el matalàs mentre es banyaven a la platja d'Illetes. Sis turistes han resultats ferits lleus al port de Palma pel trencament d'una vidriera a la terminal

També hi ha hagut inundacions a Sóller, on han caigut 30 litres per metre quadrat en molt poca estona, i a Felanitx, la tempesta ha fet caure part de la façana de la plaça de bous.

 

Problemes a l'aeroport i el port

A l'aeroport de Palma, el vent ha causat retards de més d'una hora en diversos vols i s'han cancel·lat 90 trajectes. Els avions que havien d'aterrar a l'illa s'han desviat fins a Barcelona, Alacant i València. També la circulació de trens s'ha interromput durant unes hores a tota l'illa. A la serra d'Alfàbia el vent ha arribat als 130 quilòmetres per hora.

Al mar, la situació també s'ha complicat. Amb onades d'entre 4 i 6 metres d'alçada, els responsables de Ports de les Illes Balears han anul·lat les reserves de tots els camps de boies fins dimarts, i han demanat als navegants que es refugiïn dins els ports. A Palma, s'han trencat els amarraments d'un creuer, per les fortes ratxes de vent.

També a Eivissa, el ferri Ciutat de Maó de la companyia Grimaldi ha patit un esvoranc al casc quan ha xocat contra el moll, per culpa del vent, quan atracava al port. Els 750 passatgers que esperaven embarcar cap a València aquest migdia han hagut de posposar la travessia.


Arbres i incidències als carrers

La tempesta ha provocat inundacions i ventades que han fet volar tendals i cobertes i han tombat alguns arbres que han causat danys en alguns vehicles.

 

 

 

 

 

 

El Servei oficial de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) a les Illes Balears ha informat  dels registres de pluja i vent a les Illes Balears:


A Ciutadella, a Menorca, les fortes ventades i l'aigua han entrat amb força també al llarg del matí.

ARXIVAT A:
Illes BalearsMeteorologia
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut