La farmacèutica catalana Grifols
La farmacèutica catalana Grifols

El fons especulatiu Gotham torna a qüestionar la gestió de Grifols i reivindica el seu informe

Publica un escrit on reivindica la validesa del seu primer informe i formula set preguntes a la direcció de l'empresa

RedaccióActualitzat

El fons especulatiu Gotham City Research insisteix a carregar contra la gestió de Grifols. Aquest dimarts ha publicat un nou escrit on reivindica el seu primer informe i s'atribueix el mèrit d'haver provocat canvis en la gestió de l'empresa que demostren, segons el fons, que "algunes de les nostres preocupacions eren vàlides"

Les accions de l'empresa, que havien anat a l'alça durant les últimes setmanes, han reaccionat amb una baixada del voltant del 5% a mig matí.


La relació amb Scranton

Més que proporcionar nova informació, l'escrit del fons especulatiu formula set preguntes obertes als responsables de la companyia sobre el que considera incongruències, sobretot en la relació entre l'empresa i Scranton Enterprises NV, una societat on participa la família Grífols.

Li crida l'atenció, per exemple, que consolidin comptablement els mateixos actius, Haema AG i BPC Plasma, i pregunta si l'empresa ha informat els seus creditors sobre això. També demana pels diferents préstecs creuats entre les dues societats. 


Fons "baixista"

Gotham City Research és un filial de General Industrial Partners, un fons baixista que especula a borsa contra empreses que considera vulnerables.

Un cop feta l'aposta, amb instruments financers, Gotham revela la informació que ha reunit i els potencials problemes que ha detectat, de manera que les accions cauen a la borsa i recull importants beneficis.

Això és el que va passar el 9 de gener, quan Grifols va caure un 40% en borsa un cop publicat l'informe de Gotham, que s'hauria embutxacat uns 20 milions de beneficis, segons algunes informacions. 

 

Anar al contingut