L'editorial diu que Sánchez té el mèrit d'haver rebaixat la temperatura de la qüestió catalana

El "Financial Times", a favor de l'amnistia: "És una aposta que val la pena fer"

El diari britànic critica el paper de Feijóo i demana un diàleg polític i debat democràtic
Redacció Actualitzat
TEMA:
Amnistia

El "Financial Times" s'ha posicionat a favor de l'amnistia en un editorial publicat aquest dilluns al vespre. El prestigiós diari britànic assegura que l'amnistia és una aposta que val la pena fer.

És un pas, afirma, en la bona direcció per la resolució del conflicte polític entre Catalunya i Espanya, després d'un referèndum i una declaració unilateral d'independència dels polítics secessionistes que la publicació diu que van suposar un trencament a Catalunya.

Afegeix que aquest conflicte mai es resoldrà només amb l'actuació de fiscals i tribunals, i demana diàleg polític i debat democràtic.

El "Financial Times" també diu que Sánchez té el mèrit d'haver rebaixat la temperatura de la qüestió catalana i assegura que aquest nou pas per rebaixar la tensió posarà furiosos molts espanyols.

El diari també retreu al PP que no fa res per alleugerir les tensions entre Catalunya i Espanya i diu que el partit de Núñez Feijóo està en un carreró sense sortida si només coincideix amb l'extrema dreta.

El text explica que Sánchez "necessita el suport dels diputats independentistes catalans" i "el seu preu és una amnistia per a centenars, o potser milers de persones, polítics, funcionaris i activistes catalans" que van impulsar l'1-O o les protestes contra l'Estat espanyol per frenar-lo.

En aquest sentit, apunta que ERC, "el més moderat dels dos partits secessionistes", "ja ha abandonat, a la pràctica, la unilateralitat". Per contra, apunten que Puigdemont és "més dur", i que seria "un gran pas endavant" convèncer-lo a ell i a Junts per Catalunya de seguir el mateix camí.

A més, el diari recorda que els indults als líders del procés també eren qualificats per l'oposició com una "traïció", però que a la pràctica no van enfortir l'independentisme, sinó el Partit Socialista.

ARXIVAT A:
Amnistia
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut