El duel "Barbie"-"Oppenheimer" arriba als cinemes: consulta les estrenes d'estiu

Tot i les vagues de guionistes i intèrprets, l'estiu cinematogràfic ha començat fort, amb estrenes que estan omplint les sales
Lluís Salgado Actualitzat
TEMA:
Cinema

Aquest estiu, Hollywood està de vaga, però els cinemes treuen fum amb un grapat d'estrenes de gran tirada. Als èxits de Santiago Segura i de la setena "Missió: Impossible", s'hi sumen la "Barbie" de Greta Gerwig, l'"Oppenheimer" de Christopher Nolan i altres propostes destacades que donaran un toc estival a la cartellera.


"Barbie" i "Oppenheimer"

La temperatura s'enfilarà a nivells atòmics amb "Oppenheimer", sobre el científic que va tenir un paper clau en la creació de la bomba més letal de la història, Robert J. Oppenheimer.

Amb aquesta pel·lícula, el director Christopher Nolan torna a prometre una experiència cinematogràfica definitiva, com acostuma a fer amb totes les seves estrenes, des de la nissaga d'"El cavaller fosc" a "Tenet", passant per "Interstellar".


El color i la diversió de les vacances els posarà la "Barbie" de Margot Robbie. I, també, un punt existencialista: a la pel·lícula, la nina més famosa del món es qüestiona la perfecció de la seva existència i té dubtes al voltant de la mort.

No es podia esperar menys dels seus responsables: la parella reina del cinema independent que formen Greta Gerwig ("Ladybird", "Donetes") i Noah Baumbach ("Frances Ha", "Història d'un matrimoni"). Han escrit el guió a quatre mans i Gerwig ha dirigit un film ple d'humor irònic, amb visió feminista i un Ryan Gosling robaescenes, en el paper de Ken.


Barbenheimer

El duel de les dues pel·lícules que més expectatives han aixecat entre les estrenes estiuenques fa setmanes que bull, fins al punt que les xarxes socials s'han omplert de cartells --i fins i tot tràilers-- que fusionen tots dos films.


S'espera que tots dos films siguin èxits de taquilla i ja fa setmanes que s'especula sobre quin dels dos tindrà millor recaptació. 


Estrenes durant l'estiu

Aquest estiu, a la platja --i a la cartellera-- no hi faltaran les meduses. "Medusa deluxe" planteja la resolució d'un crim en un únic pla seqüència, durant un concurs de pentinats de fantasia.

És una de les pel·lícules revelació del cinema independent i va concursar en l'última edició del Festival de Sitges.


Les bestioles del mar ens faran passar esglais. A "Megalodon 2: la fosa", Jason Statham es torna a enfrontar a una varietat ancestral de taurons gegants, que surten a treure el cap des de les profunditats de l'oceà.

En aquesta nova entrega, perpetren els atacs en grup. Dirigeix el cineasta de culte Ben Wheatley ("Kill list", "Turistes").


Durant aquestes vacances, també retrobarem un grup d'amics que ens van robar el cor. Javier Fesser ha tornat a reunir els "Campeones" en una seqüela titulada "Campeonex".

Els retrobarem disposats a reconquerir la taquilla amb inclusió, esportivitat, molt bon humor i més d'una sorpresa. Atenció a les noves incorporacions de l'equip: Elisa Hipólito, Jelen García i, sobretot, Brianeitor. Tres revelacions de qui, segur, sentirem molt a parlar.


Cap a finals d'agost entrarà una brisa suau d'aires afrancesats. "Las chicas están bien" és el debut en la direcció de l'actriu Itsaso Arana, presència habitual en el cinema de Jonás Trueba i una de les protagonistes de la minisèrie "Las de la última fila".

La seva pel·lícula és una càlida reflexió sobre l'ofici d'interpretar. I, també, una història d'amistat i complicitat femenines, que ha rodat amb bones amigues com Irene Escolar o Bárbara Lennie.


I, per tornar a començar el curs amb energia, tindrem "Les Tortugues Ninja", amb aspecte renovat i doblades al català.

L'actor Seth Rogen ("Malditos vecinos", "Los Fabelman") produeix aquesta nova versió amb una animació més bruta, menys perfecta, propera al que es coneix com el "concept artwork", és a dir, les il·lustracions que comencen a plantejar el desenvolupament visual d'un projecte.


Pel·lícules que estan funcionant

És evident que a Santiago Segura li prova, l'estiu. La nova comèdia familiar, "Vacaciones de verano", es va estrenar fa poc més de deu dies i ja ha arrossegat mig milió d'espectadors als cinemes.

Tot apunta que seguirà l'estela dels seus últims èxits: des del 2019, l'actor i director ha triat els mesos de juliol o agost per estrenar les tres entregues de "Padre no hay más que uno" i la primera d'"A todo tren". I amb cadascuna ha aconseguit la primera posició en la recaptació anual del cinema espanyol.


A Segura el segueix, unes passes enrere, Tom Cruise, amb la setena "Missió: Impossible". Gairebé 300.000 espectadors ja l'han acompanyat en un tour turístic d'alt risc que passa per Noruega, Itàlia, Anglaterra i Abu Dhabi.

Cruise s'hi torna a jugar --literalment-- el tipus: ell mateix roda les escenes d'acció més perilloses, sense dobles ni especialistes, i no dona un segon de respir.


La postal mediterrània arriba des del cap de Creus amb "Esperant Dalí", una comèdia culinària basada en els germans Ferran i Albert Adrià, d'aroma hippie i regust surrealista.

Hi trobarem un Cadaqués radiant, menús revolucionaris i una Vicky Peña irresistible, en el paper de Gala. I Dalí? Potser també s'hi deixarà caure...


Cinema d'estiu per carregar bé les piles!

 

 

ARXIVAT A:
Cinema
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut