Un control d'alcoholèmia dels Mossos
Els Mossos desplegaran 200 efectius per poder fer més de 50 controls d'alcohol i drogues (Europa Press)
Barcelona

El dispositiu de Mossos per un Cap d'Any amb toc de queda i sense discoteques

Prevenir les festes il·legals i aglomeracions són els principals objectius de l'operatiu per a aquesta nit, amb una cinquantena de controls i macrocontrols d'alcohol i drogues

RedaccióActualitzat

En el segon Cap d'Any en pandèmia, el dispositiu dels Mossos d'Esquadra la nit de la revetlla se centrarà a prevenir les festes no autoritzades amb aglomeracions i botellons. 

La vigília de la revetlla, la justícia ha acordat mantenir el toc de queda i les discoteques tancades, amb l'argument que preval "l'interès general" de "protecció de la salut pública" en aquesta sisena onada i que no és urgent aixecar les restriccions.

El sector de l'oci nocturn, que perd una de les nits de gran negoci, en demana la suspensió cautelaríssima, o sigui urgent, pels "gravíssims danys i perjudicis" que els suposa el tancament, i fins i tot la federació Fecasarm ha augurat que durant la nit hi haurà unes 1.500 festes il·legals i botellons massius a Catalunya.
 

Més de 50 controls previstos 

Els Mossos es coordinaran amb les policies locals per garantir un ús "adequat" dels espais públics i evitar-ne l'"ocupació massiva".

Una tasca difícil de fer, segons ha reconegut a Catalunya Ràdio el portaveu del sindicat policial Fepol, Antoni Castejón, que ha apel·lat a la responsabilitat individual: 

"Estem convençuts que hi ha molta gent que s'està buscant la vida en aquest sentit i aquí l'actuació policial és quasi impossible. Ja són a dins d'un domicili, no podem entrar, no tenim patrulles per anar a tot arreu. Si, a sobre, són masies perdudes ja ni t'ho explico... Aquí és un tema de responsabilitat personal i és una nit que serà complicat arribar a tot arreu".

Han de vetllar pel compliment del toc de queda (de la 1 a les 6 en centenars de municipis) i les altres restriccions, com el límit de 10 persones a les trobades, tant en espais tancats com oberts. 

Es desplegaran 200 efectius en 52 controls i macrocontrols d'alcohol i drogues a les principals vies. Entre el 16 i el 23 de desembre, 204 conductors han donat positiu per alcoholèmia i 107 per drogues. I també hi ha hagut 10 negatives a sotmetre's a les proves. 

Per poder dur a terme aquestes tasques, el Departament ha incrementat les patrulles de seguretat ciutadana i s'han reforçat els equips d'ordre públic.

 

ARXIVAT A:
Mossos d'EsquadraNadal
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut