El director de l'hospital Al-Shifa de Gaza, alliberat, denuncia tortures sistemàtiques d'Israel

Ha passat 7 mesos empresonat i ara l'han alliberat sense càrrecs amb 50 presoners més, un alliberament que Netanyahu ha qualificat d'"error greu"
Redacció Actualitzat

El sistema judicial d'Israel ha deixat en llibertat sense càrrecs una cinquantena de presos palestins capturats a Gaza des de l'octubre, i que han estat a la presó durant mesos.

És el cas del director de l'Hospital Al-Shifa, Mohammad Abu Salmiya, que ha denunciat que a les presons d'Israel els han torturat de manera constant i sistemàtica.

Aquest alliberament ha estat durament criticat pel govern de Benjamin Netanyahu: l'ha qualificat d'"error greu" i el ministre d'extrema dreta Itamar Ben-Gvir ha exigit que s'expulsi el cap dels Serveis Secrets.


"A les presons israelianes hi ha tortures gairebé diàries"

L'Hospital Al-Shifa era el més gran de Gaza, i va ser assaltat diverses vegades per l'exèrcit d'Israel perquè asseguraven que s'hi amagava el quarter general de Hamas.

No l'hi van trobar, i ara Abu Salmiya afirma que a la presó l'han torturat a ell i als altres presos, i que a alguns, diabètics, els han hagut d'amputar les extremitats per manca de tractament:

"Em van pegar repetidament al cap, la qual cosa em va fer sagnar diverses vegades. A les presons israelianes hi ha tortures gairebé diàries, molts presoners han mort mentre estaven en fase d'interrogatori perquè els han privat de medicaments i aliments."

Alguns dels altres 50 alliberats mostren als cossos signes evidents de les tortures i relaten encadenaments, electrocucions i vexacions per part dels carcellers.

El director de l'Hospital Al-Shifa, Mohammad Abu Salmiya, aquest dilluns a Khan Yunis, al sud de Gaza (Reuters)
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut