El director de l'FBI, Christopher Wray, en una compareixença al Senat dels EUA, a Washington, l'agost passat (Reuters)

El director de l'FBI diu que el virus de la covid va sortir d'un laboratori de Wuhan

Ho ha afirmat en una entrevista a la cadena Fox News, on ha afegit que és la hipòtesi principal amb la qual treballen i ha acusat la Xina d'impedir la investigació
Redacció
TEMA:
Covid-19

Christopher Wray, director de l'FBI, la policia federal dels Estats Units, ha afirmat que la seva organització manté com a hipòtesi prioritària que la covid va sortir d'un laboratori de Wuhan.

Ho ha dit aquest dimarts a la cadena ultraconservadora Fox News, en una entrevista en la qual no ha aportat proves que ho avalin, i ha aprofitat per acusar la Xina de "fer tot el possible" per impedir que s'investigui:

"L'FBI fa força temps que avalua que l'origen de la pandèmia és probablement un possible incident de laboratori a Wuhan."

Aquesta hipòtesi ha tornat a les primeres pàgines després que el diari Wall Street Journal afirmés aquest diumenge que les agències dels Estats Units encara hi treballen.

En concret, va citar un informe del Departament d'Energia que deia que ho considera possible però poc probable, mentre que quatre altres agències consideren que va ser una transmissió natural.

Aquest diari també va dir que dues agències més estan indecises, i després de les declaracions de Wray han assegurat que és la primera vegada que s'exposa públicament el parer de l'FBI:

 

Aquestes declaracions arriben en un moment en què les relacions entre els Estats Units i la Xina estan en un punt força crític, amb molts fronts oberts, que la crisi dels suposats globus espia ha agreujat.

Christopher Wray va arribar al capdavant de l'FBI el juny del 2017, escollit per Donald Trump per substituir James Comey quan el Senat estava investigant la destitució d'aquest i les relacions de Trump amb Putin.

Quan va arribar a la presidència, Joe Biden el va confirmar en el càrrec, i ara caldrà veure si després de les declaracions d'aquest dimarts el manté o el destitueix.

 

 

ARXIVAT A:
Estats Units Xina Covid-19
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut