El detingut sortint de casa acompanyat dels Mossos (CCMA)

El detingut per la violació d'Igualada podria ser condemnat a 30 anys de presó

El jutge veu indicis perquè se'l pugui enviar a judici per temptativa d'assassinat per encobrir el delicte previ de violació

Actualitzat

Segons el raonament del jutge que el va enviar a la presó, hi ha indicis de dos delictes greus per part del detingut d'Igualada: intent d'assassinat i agressió sexual. Els fets van passar l'1 de novembre i els Mossos van detenir el sospitós la setmana passada.

La connexió d'aquests dos delictes implica fins a 30 anys de presó. La pena tan elevada a què s'enfronta s'explica perquè pretenia matar la noia per encobrir el delicte previ de violació.

D'una banda, el possible delicte d'agressió sexual comporta penes de 12 a 15 anys, segons el Codi Penal, i hi hauria també relacionat un delicte d'assassinat en grau de temptativa, amb penes de presó de 20 a 30 anys.

Aquests dos possibles delictes justifiquen, segons el jutge, l'ingrés a presó del detingut, per garantir que no torni a delinquir, que no destrueixi proves i que estigui a disposició de la justícia.

En el seu escrit, subratlla que hi ha moltes proves contra ell, que va exercir molta violència i que va posar en risc la vida de la víctima.

Diu que l'investigat "va atacar brutalment la menor" i que la va abandonar, inconscient i despullada, en un lloc "fred, inhòspit, sense gairebé trànsit de persones i amb importants lesions", i conclou que la jove hauria mort si no l'haguessin atès amb urgència. Un camioner la va trobar a les sis del matí en un descampat del polígon industrial Les Comes

La policia va arribar al sospitós arran d'una denúncia per uns danys a un vehicle, un acte de vandalisme que va passar a Igualada la mateixa nit de la violació. Les imatges de videovigilància van permetre estirar el fil i, d'entre els onze joves gravats, un encaputxat és l'ara detingut per la violació.

 

ARXIVAT A:
Violència masclistaMenorsAgressió sexual
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut