El decret llei del lloguer centra part del vuitè dia de campanya de les municipals

Actualitzat
TEMA:
Eleccions municipals 26M

Picabaralla entre Esquerra i Junts per Catalunya sobre un tema sensible com el decret de l'habitatge que el govern ha de tirar endavant dimarts que ve, en principi, per limitar el preu del lloguer per llei. Aquest dijous s'anunciava des de la Conselleria de Justícia, però des de Territori, en mans de Junts per Catalunya, asseguraven que el text encara no estava tancat. Doncs bé, aquest divendres, la candidata de Junts per Catalunya a l'Ajuntament de Barcelona, Elsa Artadi, ha anat encara més enllà en les crítiques als seus socis de govern, a "Els matins" de TV3. Justament aquest divendres hi ha hagut el primer acte electoral de Joaquim Forn des de la presó.

Sobre la polèmica pel decret de lloguers entre Junts per Catalunya i ERC, Ernest Maragall s'ha mostrat convençut que la normativa tirarà endavant i assegura que la discrepància és una prova de la distància ideològica amb Junts per Catalunya.

Ada Colau ha retret als republicans les diferències que tenen amb els seus socis de govern a la Generalitat. Demana a Maragall que aposti per un pacte progressista a Barcelona.  

El candidat socialista Jaume Collboni ha criticat que s'utilitzi el problema del lloguer per fer electoralisme. I ha insistit que si guanya buscarà un govern d'esquerres que no estigui al servei d'un independentisme amb baralles internes.

El candidat popular Josep Bou ha proposat mesures per acabar amb el top manta i evitar l'efecte crida que diu que ha provocat Colau.

En el Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia, la CUP, amb Natàlia Sànchez, ha acusat tant el govern de la Generalitat com el de Barcelona de no destinar-hi prou recursos, i de no aplicar la llei.

Manuel Valls ha visitat la fira de l'automòbil com a mostra -diu- de la necessitat de reforçar els grans esdeveniments i rellançar la ciutat.

 

Aquest divendres a la tarda s'ha produït la segona intervenció d'Oriol Junqueras en aquesta campanya, i ho ha fet a Lleida amb el president del Parlament, entre altres. El candidat d'Esquerra Republicana a les europees ha gravat un discurs des de la presó de Soto del Real on ha explicat què incomodarà l'Estat espanyol i l'Eurocambra.

La campanya de Lliures per Europa ha arribat a París, amb Clara Ponsatí i el president Puigdemont. Ponsatí i una trentena de persones s'han concentrat a la plaça de la República, on la candidata ha explicat la importància de tenir eurodiputats independentistes per fer sentir, encara més, la veu de Catalunya a Europa.

Pel que fa a la campanya de les municipals de divendres a la tarda a Barcelona, Ada Colau ha criticat que Esquerra s'hagi volgut apropiar de la mobilització de l'1 d'octubre i ha assegurat que l'ajuntament és la institució que més ha actuat judicialment contra les càrregues policials. Colau ha exigit a Maragall que no doni lliçons.

El candidat de Ciutadans, Manuel Valls, que s'ha reunit amb la comunitat llatina, ha demanat el vot dels immigrants nacionalitzats i aposta perquè en un futur puguin votar a les municipals els estrangers que ja portin anys empadronats a la ciutat.

Durant la presentació de les propostes sobre discapacitat, el socialista Jaume Colboni ha tornat a qualificar de vodevil impresentable les discrepàncies entre Junts per Catalunya i Esquerra en matèria d'habitatge.

El popular Josep Bou, de visita al barri de Torre Baró, ha afirmat que el document d'afiliació a Fuerza Nueva del 1978 on apareix la seva fotografia, el seu nom, DNI i signatura és un muntatge.

I l'alcaldable de la CUP, Anna Saliente, i la regidora Eulàlia Reguant s'han reunit a Mallorca amb Crida per Palma per enfortir llaços entre les dues ciutats i bastir uns Països Catalans lliures.

ARXIVAT A:
Eleccions municipals 26M
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut