Primer pla de la jove, en blanc i negre
La jove bibliotecària va ser trobada sense vida a Sabadell ara fa 20 anys, el desembre del 2001 (ACN / cedida per la família)

El crim d'Helena Jubany no prescriu per l'actual investigat ni pels anteriors sospitosos

El jutjat confirma que no es podrà començar a investigar ningú més, perquè ja han passat 20 anys, però puntualitza que el crim no prescriu per qui ja hagi estat investigat

Redacció / AgènciesActualitzat

El jutjat de primera instància 2 de Sabadell ha declarat prescrit l'assassinat d'Helena Jubany el 2001, però acorda que el delicte no prescrigui encara per a les persones que tinguin o hagin tingut la condició d'investigats al llarg d'aquest procediment.

La decisió arriba quan fa una setmana que es van complir 20 anys de l'assassinat, que és el termini de prescripció previst a la llei.

Jubany va ser trobada morta després de ser llançada inconscient, però viva, a un celobert des del terrat d'un l'edifici, nua, drogada i amb el cos ple de cremades, el 2 de desembre del 2001.


Una imputació "in extremis"

Fa una setmana, l'1 de desembre, el jutge va imputar un nou investigat. Era just un dia abans de complir-se aquest termini de prescripció. Per a dos sospitosos més, el cas prescriurà el 2025.

L'últim d'entrar a la causa és una persona de l'entorn de la Unió Excursionista Sabadell a qui es creu que podria estar relacionat amb un dels anònims que va rebre la bibliotecària dies abans de morir.

Fa poques setmanes, la família d'Helena Jubany també havia demanat imputar uns sospitosos nous en el cas donada la proximitat de la prescripció, però la jutge va rebutjar investigar-los perquè no va veure "cap element que els vinculi" amb els motius que van portar a reobrir el cas.

La decisió d'aquest dijous arriba després de mesos en què la família ha treballat contra rellotge per intentar evitar que el cas acabi sense resoldre's judicialment.

Tot plegat, enmig de crítiques de la família cap a la Policia Nacional, a la qual acusen de no fer prou per investigar el cas.

En paral·lel a la investigació del crim, la família Jubany ha portat al Tribunal Constitucional la interlocutòria que va ordenar arxivar el cas un altre cop a petició del sospitós en la primera investigació, Santi Laiglesia.

 

ARXIVAT A:
JudicialPolicialAssetjament sexual Helena Jubany
Anar al contingut