El coronavirus s'expandeix des de la Casa Blanca: la crítica de Time a Trump

Donald Trump vol fer un míting aquest dissabte i accepta fer el debat amb Joe Biden el dia 22, després de negar-se a un format virtual

Actualitzat

La revista Time ha tornat a fer una portada impactant i molt dura contra Donald Trump: la Casa Blanca, la residència del president dels Estats Units, és l'origen de l'expansió del coronavirus. A més de Trump i la primera dama, una vintena de persones del seu entorn han donat positiu de Covid. La imatge de Time ha tingut molt seguiment a les xarxes, just després que el president hagi sortit de l'hospital després d'haver-se encomanat de Covid.

 

 

Time ja ha fet altres portades crítiques amb Trump, com la que estava amb una nena de dos anys espantada, que il·lustrava la seva política de "tolerància zero" amb els immigrants que arriben per la frontera amb Mèxic i que separava pares i fills.

Al febrer del 2017 la revista també mostrava un Donald Trump impertèrrit mentre una tempesta arrasava el Despatx Oval, amb el títol "El caos a la Casa Blanca". Al 2016, Time el va nomenar persona de l'any, amb el titular de portada "Donald Trump, president of the divided states of America", és a dir, president dels estats dividits d'Amèrica.

Amb gran part de la premsa en contra, també la prestigiosa revista mèdica New England Journal of Medicine (NEJM), amb més de dos segles d'història, ha entrat per primera vegada en la campanya política amb un editorial en què critiquen la resposta de Trump a la pandèmia i l'acusen d'haver convertit la crisi "en una tragèdia".

Fa uns dies, una altra destacada revista científica, Nature, criticava l'impacte en la ciència del mandat de Trump.

En el cas de Scientific American, el mes passat va donar suport obertament a Joe Biden, el rival de Trump. En 175 anys d'història mai s'havien pronunciat a favor de cap candidat.


Míting a Florida

El metge de Trump assegura que ja no té símptomes de Covid i que està en condicions de tenir l'alta, després d'haver passat uns dies ingressat en un hospital militar de Bethesda, a l'estat de Maryland. "En general, ha respost extremadament bé al tractament sense evidència en l'examen d'efectes terapèutics adversos", ha dit Sean Conley, el metge personal del president dels Estats Units.

Sean Conley, el metge de Trump

A la sortida de l'hospital, Trump es va treure la mascareta i va aconsellar que no es tingui por del coronavirus, en una actitud desafiant. Segons Trump, el contagi ha estat una "benedicció de Déu" perquè ha permès veure que un fàrmac "funciona de manera increïble".

Quan falta menys d'un mes per a les pròximes eleccions, Trump vol participar en un míting a Florida aquest dissabte, segons ha dit en una entrevista a la cadena Fox:

 

"Crec que tractaré de fer un míting dissabte a la nit, si tenim prou temps per organitzar-ho, però volem fer un míting probablement a Florida dissabte a la nit."

 

Segon debat

El que Donald Trump ha rebutjat és fer el segon debat entre candidats a la presidència dels Estats Units per via telemàtica. "No perdré el temps en un debat virtual. Això no és debatre", ha dit.

Davant d'això, l'equip de Joe Biden ha demanat que s'ajorni el debat del 15 al 22 d'octubre perquè es pugui fer de manera presencial. Finalment, l'equip de campanya de Trump ha acceptat la data del 22 i proposa fer el tercer debat el dia 29.

Mentrestant, els demòcrates volen impulsar una comissió per avaluar si el president està en condicions de governar.

ARXIVAT A:
Estats UnitsTrump Coronavirus
Anar al contingut