Zuma (a la dreta) i al seu costat el vicepresident i líder del CNA, Cyril Ramaphosa (Reuters)
Zuma (a la dreta) i al seu costat el vicepresident i líder del CNA, Cyril Ramaphosa (Reuters)
Johannesburg

El Congrés Nacional Africà decideix destituir el president de Sud-àfrica, Jacob Zuma

Esquitxat per diversos casos de corrupció, Zuma, que es nega a dimitir, es pot enfrontar ara a una moció de censura al Parlament

RedaccióActualitzat

La direcció del Congrés Nacional Africà (CNA), el partit al poder a Sud-àfrica, ha decidit apartar del poder el fins ara president del país, Jacob Zuma. La decisió l'ha presa el Comitè Executiu del partit en una reunió a porta tancada que ha durat més de 13 hores. Aquest òrgan té la capacitat de revocar els seus membres amb funcions governamentals. 

Però Zuma, que legalment no està obligat a acceptar l'acord del partit, s'hi ha negat. El mandatari, que està esquitxat per diversos casos de corrupció, ja va perdre el lideratge del Congrés Nacional al desembre, en favor de Cyril Ramaphosa, vicepresident del país. Ramaphosa és el més ben situat per ocupar la presidència sud-africana. El CNA vol afrontar amb garanties les eleccions parlamentàries de l'any que ve. Ara Zuma es pot enfrontar a una moció de confiança al Parlament.

Jacob Zuma està implicat en 800 càrrecs per corrupció. Són afers relacionats amb contractes d'armes de finals dels anys 90 o investigacions per haver utilitzat l'Estat per afavorir empresaris amb concessions públiques milionàries.

 

Anar al contingut