L'home ha comparegut davant de la jutgessa a Rubí (EFE / Quique García)

Presó provisional per al conductor que va matar dos ciclistes a Castellbisbal

L'home haurà de respondre, entre d'altres, per dos delictes d'homicidi, conducció temerària i conducció sense permís

RedaccióActualitzat

Presó provisional comunicada i sense fiança per al conductor que va envestir diumenge un grup de ciclistes a Castellbisbal. Li atribueixen dos delictes d'homicidi imprudent, un de lesions per imprudència greu, un de conducció temerària, un de conducció sense permís i dos d'abandonament del lloc de l'accident i omissió del deure de socors.

L'atestat policial també recull que l'home circulava amb símptomes evidents d'estar sota els efectes de les drogues --a l'espera del que determinin les proves que se li van practicar-- i també que anava a una velocitat superior a la permesa en aquell punt.

L'home ha passat aquest dimarts al migdia a disposició judicial, després que aquest dilluns al migdia el van traslladar a la comissaria dels Mossos de Rubí procedent de la de Martorell, localitat on va ser detingut al seu domicili. Dos dels ciclistes van morir i un continua en estat crític.

El detingut, de 41 anys, té antecedents per delictes de trànsit. Després de l'atropellament, el conductor va fugir i va abandonar el cotxe prop de casa seva, a Martorell, on el van detenir hores després.

Segons un testimoni dels fets, "no només no va frenar, sinó que va accelerar", és per això que considera que l'atropellament va ser intencionat.

Punt de la C-243c on el vehicle va envestir els ciclistes (EFE/Alejandro García)
Punt de la C-243c on el vehicle va envestir els ciclistes (EFE / Alejandro García)


Delicte de fugida i homicidi per imprudència

Fa tres anys, i gràcies a la pressió de familiars de víctimes, el Codi Penal va incorporar el delicte de fugida del lloc de l'accident, de nova creació per penalitzar les fugides. Marxar deixant enrere ferits o morts es castiga des d'aleshores amb penes d'entre 6 mesos i 4 anys de presó.

Aquesta pena se suma a la d'homicidi per imprudència, amb penes de fins a 4 anys, però, també des de la reforma del Codi Penal, es pot incrementar fins als 6 o 9 anys quan hi ha dues o més víctimes mortals, com ha passat a Castellbisbal.

Des de la Federació Catalana de Ciclisme fan una crida als fiscals perquè, en casos com aquest, demanin al jutge la pena màxima prevista per la llei.

Víctimes i col·lectius vulnerables a la carretera demanen, a més, que s'accelerin els terminis per a la celebració dels judicis penals. I és que, tot i haver passat tres anys des de la reforma del Codi Penal, a Catalunya la majoria de sinistres amb fugida continuen pendents de data de judici i, per tant, no hi ha sentències que reflecteixin l'increment de les penes.

En el que portem d'any, a Catalunya han mort sis ciclistes en accidents a les carreteres, quatre més que en el mateix període de l'any passat. El Servei Català de Trànsit començarà a provar al setembre un sistema de senyalització intel·ligent que permet regular la velocitat màxima permesa quan es detectin ciclistes circulant per la via.

 

ARXIVAT A:
Trànsit
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut