Xavier Martínez i Àngel Ruiz lideren la candidatura del Col·lectiu Primer d'Octubre per al congrés d'ERC
Xavier Martínez i Àngel Ruiz lideren la candidatura del Col·lectiu Primer d'Octubre per al congrés d'ERC

El Col·lectiu Primer d'Octubre, quarta candidatura al congrés d'ERC per liderar el partit

Amb la llista "Recuperem ERC", el corrent crític reclama una renovació, rebutja l'acord amb Illa i aposta per "recuperar l'Esquerra de sempre"

RedaccióActualitzat

El Col·lectiu Primer d'Octubre, corrent crític intern d'ERC, també presentarà candidatura al congrés que celebrarà el partit el 30 de novembre. En una nota als mitjans, el Col·lectiu confirma que vol liderar la formació, sota la llista "Recuperem ERC: La independència de les bases".

El corrent intern reclama una renovació, critica l'acord de l'actual direcció --comandada per la secretària general Marta Rovira-- amb el PSC per investir el president del Govern, Salvador Illa, i aposta per "recuperar l'ERC de sempre".

 

En aquest sentit, insta el 44% de la militància que va votar "no" a l'acord a unir-se a aquesta candidatura. L'assemblea del Col·lectiu ha acordat aquest diumenge proposar l'economista Xavier Martínez com a president i Àngel Ruiz, de l'agrupació local de Sant Martí, com a secretari general.

A hores d'ara, quatre candidatures es disputaran el lideratge del partit en el congrés d'aquesta tardor. A banda de la llista crítica del Col·lectiu Primer d'Octubre, l'exconseller republicà Alfred Bosch ha impulsat una candidatura per renovar el partit, de nom "Foc Nou".

Els crítics s'enfrontaran amb la llista promoguda per afins a la secretària general, Marta Rovira (Nova Esquerra Nacional), i a la que lidera l'expresident d'ERC, Oriol Junqueras (Militància Decidim).

 

ARXIVAT A:
ERC
Anar al contingut