Salvador Illa, Carles Puigdemont i Pere Aragonès
El CIS publica l'última enquesta abans del 12M

El CIS amplia l'avantatge del PSC, amb un empat pel segon lloc entre Junts i ERC

El CIS apunta que hi ha prop d'un 30% d'indecisos, l'últim dia en què està permès publicar sondejos electorals abans del 12M

RedaccióActualitzat

El PSC guanyaria les eleccions al Parlament amb un percentatge d'entre el 29,8 i el 33,2% dels vots, segons l'enquesta que ha publicat el Centre d'Investigacions Sociològiques (CIS) aquest dilluns, l'últim dia en què està permès fer-ho.

Això són entre 6 i 10 punts més que les eleccions del 2021 i una mica per sobre dels resultats que donava als socialistes l'última enquesta del CIS, publicada fa un parell de setmanes, que era una forquilla d'entre el 26,9 i el 28,3% d'estimació.

Amb això, el PSC podria obtenir fins a 10 punts més que Junts+ i ERC, que lluiten per la segona posició, molt empatats. Segons el CIS, els de Puigdemont quedarien al davant, amb una forquilla d'entre el 15,4 i el 18,1%. 

Els republicans quedarien tercers, amb un percentatge d'entre el 15,2 i el 17,9% d'estimació de vot.  Fa dues setmanes, el CIS situava ERC (amb entre el 17,7 i el 19,5%) davant de Junts+ (amb entre el 16,3 i el 18,1%).

Els populars, en quarta posició, passarien per davant de Vox, arribant a triplicar el percentatge de suports, segons l'enquesta. Els dona una forquilla d'entre el 9,6 i l'11,9%. El 24 d'abril, el CIS donava al PP un percentatge similar, entre el 9,2 i el 10,6% dels vots estimats.

Vox es mantindria més o menys estable, amb una estimació d'entre el 5,8 i el 7,5%. 

Comuns Sumar mantindrien resultats i la CUP podria perdre suport. Són resultats similars a l'últim CIS.

L'enquesta dona a l'extrema dreta d'Aliança Catalana prou percentatge de vots per trencar la barrera del 3% necessària per entrar en el repartiment d'escons. 

Ciutadans podria quedar per sota de l'1% dels vots. Fa dues setmanes, el CIS els donava una forquilla entre el 2,3 i el 3,1%. 

Segons el CIS, hi ha gairebé un 30% d'indecisos, entre el 24,9% que diu que no sap a qui votarà, i el 4,8 que no ha contestat l'enquesta.
 

ARXIVAT A:
Eleccions Parlament Catalunya 2024
Anar al contingut