El president del Cercle ha tornat a recordar la necessitat de negociar per desencallar la situació política (ACN)

El Cercle d'Economia: "Comença a notar-se la pèrdua de poder econòmic de Catalunya"

El president del lobby d'empresaris demana que el diàleg centri les negociacions polítiques i que la gestió del dia a dia sigui prioritària
Actualitzat
TEMA:
Procés català

El president del Cercle d'Economia, Juan José Brugera, en la inauguració de la XXXV Reunió Cercle d'Economia, ha alertat que "la pèrdua de poder econòmic de Catalunya comença a notar-se", i ha demanat donar prioritat a la gestió del dia a dia.

Brugera ha exposat que, encara que "no s'han fet realitat aquells auguris que presagiaven una caiguda radical de l'activitat econòmica a Catalunya", la pèrdua de poder econòmic pot portar a un "deteriorament" de l'economia catalana.

Per evitar-ho, el president del Cercle ha instat els poders públics a "compartir un full de ruta" amb l'empresariat per "recuperar la veu i la influència" de Catalunya als "centres de poder espanyols i europeus".

 

 

"Ens neguem a pensar -ha dit- que l'única perspectiva que hi ha al davant és el deteriorament de la convivència cívica, la polarització política i la desconfiança empresarial."

Sota el títol "Un món desordenat: economies en transició, democràcies en perill", el cercle d'empresaris reunit a Sitges s'ha mostrat preocupat per la pèrdua de pols econòmic, "que té el seu reflex en la falta de noves iniciatives empresarials d'envergadura; en l'escassa incidència de l'empresariat català en els mecanismes de poder econòmic espanyol; o en el reduït nombre de grans seus corporatives".

 

 

En opinió de Juan José Brugera, "la quantitat de seus, si es té en compte el lideratge català en el marc de l'economia global, haurien de ser més".

El president del Cercle ha recordat que aquesta entitat sempre ha defensat el diàleg i la negociació per desencallar les reivindicacions polítiques de Catalunya.

ARXIVAT A:
Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
El més llegit
AVUI ÉS NOTÍCIA
Anar al contingut