El cercador de les notes de tall 2023: Medicina al Clínic supera Matemàtiques

Arquitectura es cola entre els graus amb més demanda, on continuen predominant els relacionats amb la salut, i doble grau en Física i Matemàtiques, amb només 20 places, és la nota més alta per 12è any consecutiu

Irene Vaqué Reig/Ramon Radó TrillaActualitzat

Petits canvis en les notes de tall universitàries aquest 2023. Si ens fixem en els centres que ofereixen 40 places o més, la més alta és per estudiar Medicina a la UB, al campus del Clínic, amb un 13,040, que desbanca Matemàtiques a la UPC com a nota més elevada del 2022. En segon lloc hi ha Medicina a la UPF, amb un 12,980, i en tercer, Matemàtiques a la UPC, amb un 12,925.

Tal com va passar l'any passat, sis graus de Medicina se situen entre les notes més altes.


Al rànquing general, la nota de tall més alta continua corresponent, per dotzè any consecutiu, al doble grau de Física i Matemàtiques a la UAB, que només ofereix 20 places i que té una nota de tall de 13,436 (l'any passat va ser un 13,536) sobre 14. El segueixen els mateixos estudis a la UB, amb un 13,318 i de Dret i Relacions Internacionals a la UAB, amb un 13,084.

Després ve el grau de Medicina al Clínic, amb 200 places, Medicina a la UPF, Matemàtiques a la UPC i el doble grau d'Enginyeria Informàtica i Matemàtiques a la UB.


Cercador de les notes de tall 2023

En aquesta taula pots consultar les notes de tall 2023.


Sis de cada deu estudiants entren en la primera opció

Aquest any, un 62,8% dels estudiants podrà estudiar el grau que havia posat en primera preferència, un percentatge una mica més alt que el de l'any passat (60,23%).

També augmenten els futurs universitaris amb plaça assignada en algunes de les set universitats públiques catalanes i la UVic-UCC, perquè han passat de 80,97% del 2022 a un 82,95% aquest 2023.

Arquitectura, entre els graus amb més demanda

Els graus relacionats amb la salut continuen sent els que tenen més demanda. De fet, són 7 dels 10 més sol·licitats en primera preferència, encapçalats per Medicina al Clínic i Psicologia a la UB.

En el cas de Medicina al Clínic, aquest any s'han incrementat les places ofertades, que han passat de 172 a 200, però encara queden molt lluny de les sol·licituds, que han estat 1.668.  

A banda d'altres estudis de Medicina i Psicologia, hi trobem Infermeria i Odontologia, així com ADE, Dret i, cosa que representa una novetat respecte de l'any passat, Arquitectura.


Augmenten un 40% els universitaris que canvien d'estudis

Una de les xifres que canvia de forma significativa respecte de l'any passat és la d'estudiants que tenen estudis universitaris començats i que han demanat canviar de grau. S'han incrementat un 40,16%. És una situació en què s'han trobat més de 7.300 estudiants.

La nota de la selectivitat (les PAU) té una validesa indefinida, però els alumnes es poden presentar a les PAU per apujar la nota d'admissió, la que es té en compte per adjudicar les places universitàries. Poden examinar-se de matèries específiques per elevar la nota fins a un 14. La nota d'aquestes proves específiques caduca al cap de dos anys.

Igualment, han pujat gairebé un 8% els futurs universitaris que provenen de la prova de més grans de 25 i 45 anys.

Un altre augment destacat és el nombre d'estudiants tutelats i extutelats. És el segon any que se'ls reserven places i passen dels 8 de l'any passat a 36.

També s'incrementen els sol·licitants amb discapacitat, que són 635, per damunt dels 531 de l'any passat, encara que la xifra d'assignats es queda en 629.

En total, aquest any s'han preinscrit a la universitat 57.263 estudiants, 150 menys que l'any passat.

Data de la matrícula universitària 2023

L'assignació definitiva de places es fa entre el 13 i el 17 de juliol, segons consta al Canal Universitats.

El període de matrícula dels assignats en primera preferència va del 14 al 19 de juliol, tots dos inclosos.

La segona assignació de places es publicarà el 24 de juliol i, en aquest cas, la matrícula es pot fer entre el 25 i el 27 de juliol.

 

ARXIVAT A:
Educació Universitat
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut